ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Μορφέσης

«Επανήλθε η καλή μας ψυχολογία»

  02.08.2015 02:27       962

Απαλλαγμένος από το άγχος και εμφανώς ανακουφισμένος, μετά την είσοδο της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης Γυναικών στις 8 καλύτερες του κόσμου, ο πρωτεργάτης της ελληνικής επιτυχίας, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης δήλωσε ικανοποιημένος από τη νίκη της Εθνικής μας επί του Καναδά και την πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του Καζάν, εκεί όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει την γνώριμή μας Ιταλία.

Ο Μορφέσης σχολίασε πρώτα το παιχνίδι απέναντι στον Καναδά (που βρήκε την Εθνική μας νικήτρια, με 8-5): «Ήμασταν καλύτερη ομάδα από τον Καναδά, αλλά έπρεπε να το αποδείξουμε μέσα στο νερό. Είχαμε ένα κακό ξεκίνημα στο τουρνουά, γνωρίζοντας δύο ήττες από υπερδυνάμεις του παγκόσμιου πόλο, την Αυστραλία και την Ολλανδία, και αυτό μας είχε επηρεάσει αρνητικά στο ψυχολογικό κομμάτι. Μετά τη σημερινή νίκη επανήλθε η καλή μας ψυχολογία και σκεφτόμαστε μόνο το επόμενο παιχνίδι με την Ιταλία».

Μιλώντας για τις δύο τερματοφύλακες και την είσοδο της Χρυσής Διαμαντοπούλου που μεταμόρφωσε την ελληνική άμυνα από το δεύτερο οκτάλεπτο και έπειτα, ο προπονητής της Εθνικής σημείωσε: «Έχουμε δύο ισάξιες τερματοφύλακες, με πολύ καλά στοιχεία, που συνεργάζονται στην προπόνηση και αλληλοϋποστηρίζονται. Όταν η μία δε βρίσκεται σε καλή ημέρα, η άλλη  είναι προετοιμασμένη για να τη συμπληρώσει. Έτσι έγινε και σήμερα».

Επόμενο παιχνίδι για την Εθνική μας ομάδα είναι ο προημιτελικός με την Ιταλία, τη Δευτέρα 3/8, στις 21:30. Ερωτηθείς για την κρίσιμη αναμέτρηση που θα χαρίσει στις νικήτριες την είσοδο στην τετράδα του Παγκόσμιου πρωταθλήματος, ο Έλληνας τεχνικός υπογράμμισε: «Βρίσκουμε πάλι μπροστά μας την Ιταλία, την οποία συναντάμε σχεδόν κάθε χρόνο, είτε σε Ευρωπαϊκά είτε σε Παγκόσμια πρωταθλήματα. Είναι μια ομάδα την οποία ξέρουμε και μας ξέρει πολύ καλά. Στο μυαλό μας δεν υπάρχει άλλη σκέψη εκτός από τη νίκη σε αυτό το παιχνίδι και την είσοδο στην τετράδα της διοργάνωσης, που είναι ο μεγάλος μας στόχος».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής