ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ 2020

Έπεσε η αυλαία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με ένα ακόμη Πανελλήνιο ρεκορ

  29.07.2020 13:23       1659

Με ένα ακόμη Πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία Παμπαίδων/Παγκορασίδων Β', από την ομάδα του κολυμβητικού συλλόγου ΡΟΗ στα 4Χ100 μικτής ομαδικής mixed (Ιάσων Ρούτουλας, Ηλίας Ανδρέου, Ασημίνα Αντάκη και Αικατερίνη Χρόνη) με χρόνο 4.30.53, ολοκληρώθηκε σήμερα (29/07) το ενοποιημένο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Αναπτυξιακών Κατηγοριών (Έφηβοι / Νεάνιδες, Παίδες / Κορασίδες, Παμπαίδες/ Παγκορασίδες Α', Β'), σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο Τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ, κ. Χριστόδουλος Χούμας, μετά τη λήξη των αγώνων στην Αθήνα, ανέφερε τα εξής: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους γονείς, σε όλα τα παιδιά, στους προπονητές και τους παράγοντες για την άψογη συνεργασία και την συμβολή τους στην ομαλή εξέλιξη των αγώνων. Η ΚΟΕ έκανε μία μεγάλη προσπάθεια για την διεξαγωγή αυτού του ενοποιημένου πρωταθλήματος, το οποίο είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή και πιστεύω πως κατάφερε να ολοκληρώσει επιτυχημένα ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα της περιόδου. Το εγχείρημα της Ομοσπονδίας είναι αντίστοιχης αξίας με την προσπάθεια της Πολιτείας να επανέλθουν τα παιδιά στα σχολεία. Στόχος μας είναι να μην χαθεί κανένα παιδί από την κολυμβητική οικογένεια και γενικότερα από τον αθλητισμό, λόγω της κατάστασης που ζήσαμε και ζούμε ακόμα με τον COVID-19. Οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να ολοκληρώσουν την αγωνιστική περίοδο, σε μία πολύ καλή διοργάνωση, να ευχαριστηθούν υψηλής ανταγωνιστικότητας αγώνες και να συλλέξουν πολύτιμες εμπειρίες. Είδαμε πολύ καλούς χρόνους, ατομικές επιδόσεις και 5 Πανελλήνια ρεκόρ. Φυσικά είναι δύσκολο όταν αγωνίζεσαι να μην μπορείς να απολαύσεις το χειροκρότημα, αλλά δυστυχώς δεν μπορούσαμε να υπερβούμε τα πρωτόκολλα προστασίας. Όλοι ενισχύσαμε τις γνώσεις μας, μέσα από αυτό το ιδιαίτερο πρωτάθλημα και πιστεύω πως στο μέλλον, οι εμπειρίες αυτές θα αποτελέσουν εφόδια για να σχεδιάσουμε ακόμη καλύτερες διοργανώσεις. Καλούμε τους αθλητές που έπιασαν τα όρια για την ΟΠΕΝ κατηγορία, να συμμετέχουν σε μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση η οποία θα κλείσει την φετινή αγωνιστική περίοδο».

 «Άψογη διοργάνωση»

Απόλυτα ικανοποιημένος από την διεξαγωγή του πρωταθλήματος στην Θεσσαλονίκη ήταν ο Ομοσπονδιακός προπονητής Τάσος Παπαδόπουλος, ο οποίος έκανε τον απολογισμό του: «Στην τελευταία μέρα των αγώνων είχαμε και πάλι πολύ καλές επιδόσεις από τους αθλητές, όπως για παράδειγμα, αυτή του Κωνσταντίνου Ζαχαριάδη στα 1500μ. ελεύθερο (15.40.04), αλλά και του Απόστολου Σίσκου στην κατηγορία παίδων στα 200μ. πεταλούδα με χρόνο 2.06.76. Απολογιστικά θα μπορούσα να πω, πως η διοργάνωση ήταν άψογη. Τηρήσαμε όλα τα πρωτόκολλα, δεν αποκλίναμε καθόλου από το πρόγραμμα και η συνεργασία υπευθύνων, προπονητών και παιδιών, έφερε ένα άκρως θετικό αποτέλεσμα. Είναι πολύ σημαντικό η επανεκκίνηση της αγωνιστικής δραστηριότητας, να γίνεται τόσο πετυχημένα. Οι χρόνοι των αθλητών ήταν πολύ καλοί αν αναλογιστεί κανείς το διάστημα αποχής από τις προπονήσεις. Πλέον αναμένουμε την διεξαγωγή του πρωταθλήματος της ΟΠΕΝ κατηγορίας, στο οποίο πιστεύω θα δούμε αρκετά καλούς χρόνους και μία ακόμη άριστη διοργανωση».

Σημείωση: Τα αποτελέσματα που φιλοξενούνται στα κάτωθι link, είναι προσωρινά και τοπικά, αφού αναφέρονται στους αγώνες της κάθε περιφέρειας ξεχωριστά. Τα τελικά αποτελέσματα και οι βαθμολογίες θα γίνουν γνωστά στο τέλος της εβδομάδας, αφού πρώτα ενοποιηθούν.

Τα αποτελέσματα στην Αθήνα ΕΔΩ και στη Θεσσαλονίκη ΕΔΩ .

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Ν.β.Χ.