ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Επέστρεψαν με τα ευρωπαϊκά μετάλλια στο στήθος οι πολλά υποσχόμενες Κορασίδες της Ελλάδας

  01.08.2022 21:02       1078

Το βράδυ της Δευτέρας (1/8) επέστρεψε στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" της Αθήνας η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Κορασίδων, που μετείχε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Montceau Les Mines της Γαλλίας.

Τα περήφανα, ταλαντούχα και πολλά υποσχόμενα κορίτσια της Ελλάδας αφίχθηκαν με τα χάλκινα μετάλλια στο στήθος που κατέκτησαν στο Κόμπο (Free Compination), αλλά και με τις αποσκευές τους γεμάτες εμπειρίες και άλλα καλά πλασαρίσματα, δηλαδή τις 4ες θέσεις στο Σόλο, το Ντουέτο και το Ομαδικό. Την ομάδα υποδέχθηκαν η τεχνική σύμβουλος του αθλήματος στην ΚΟΕ Ελένη Κουγιά, συγγενείς και φίλοι των κοριτσιών και του αθλήματος.

Η ομοσπονδιακή προπονήτρια Αναστασία Γκούτσεβα δήλωσε με την άφιξη: "Η ομάδα αυτή αποτελείται από νεαρές, αλλά σπουδαίες αθλήτριες με πολύ ταλέντο, και με εξαιρετικές προοπτικές. Δεχθήκαμε πολύ θετικά σχόλια από τους ξένους κριτές για την παρουσία και τις επιδόσεις της ομάδας, μετά τη διετή απουσία της Εθνικής ομάδας  αυτής της ηλικιακής κατηγορίας από τις διεθνείς διοργανώσεις".

Την αποστολή αποτελούσαν οι: Βαγκέ Μαρίνα (Σόλο, Ντουέτο, Ομαδικό, Κόμπο, Φιγούρες), Δαμπάλη Θάλεια (Σόλο, Ντουέτο, Ομαδικό, Κόμπο, Φιγούρες), Ιμβριώτη Όλγα (Ομαδικό, Κόμπο, Φιγούρες), Καραβασίλη Ισμήνη-Μαρία (Ομαδικό, Κόμπο, Φιγούρες), Καραμανίδου Εστέλα (Ομαδικό, Κόμπο, Φιγούρες), Κοντού Αργυρίνα (Ομαδικό, Κόμπο, Φιγούρες), Κουτράκη Άρτεμις (Ομαδικό, Κόμπο, Φιγούρες), Πέντζα Δέσποινα (Ομαδικό, Κόμπο, Φιγούρες), Ρηγάκου Σοφία (Ντουέτο, Ομαδικό, Κόμπο, Φιγούρες), Σκευάκη Μελίνα (Ομαδικό, Κόμπο, Φιγούρες). Μαζί τους, η ομοσπονδιακή προπονήτρια Αναστασία Γκούτσεβα, η συνεργάτης της Βαρβάρα Λιθαδιώτη, και η αρχηγός αποστολής Βασιλική Αρβανιτοπούλου.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής