ΤΕΧΝΙΚΗ / ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗΣ

Επέστρεψαν με τα μετάλλια τους οι Κορασίδες μας

  23.07.2012 19:11       1332

Επέστρεψε σήμερα από την Τορεβιέχα της Ισπανίας και το Μεσογειακό Κύπελλο Συγχρονισμένης κολύμβησης η Εθνική μας ομάδα των Κορασίδων. Οι Ελληνίδες αθλήτριες, οι οποίες κατάφεραν να κατακτήσουν συνολικά 4 μετάλλια (από 1 χάλκινο σε Ντουέτο και Ομαδικό, 1 αργυρό και 1 ακόμα χάλκινο στο Κόμπο), μίλησαν στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για τις επιτυχίες τους.  

Η Γιάννα Γκεοργκίεβα, η οποία πέρα από το Ομαδικό και το Κόμπο, εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Ντουέτο και το Σόλο δήλωσε: «Περιμέναμε πολύ καλά αποτελέσματα τα οποία ήρθαν κιόλας. Πήγαμε τέλεια, ήμασταν ενωμένες και όλα αυτά που περιμέναμε βγήκαν. Επόμενος στόχος μου είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί το Σεπτέμβριο στο Βόλο. Εκεί πρέπει να δώσουμε όλη μας τη δύναμη, καθώς είναι το σημαντικότερο γεγονός αυτής της χρονιάς. Αφιερώνω τα μετάλλια στις προπονήτριες μας, στις συναθλήτριές μου, στους γονείς μου και φυσικά σε όλους αυτούς που μας χειροκροτούν και περιμένουν τις διακρίσεις μας».

Το ζευγάρι της Γιάννας Γκεοργκίεβα στο αγώνισμα του Ντουέτου, Σοφία Μαλκογεώργου, πήρε τη σκυτάλη λέγοντας: «Περιμέναμε πολύ καλά αποτελέσματα. Είχαμε μια πολύ ενωμένη ομάδα με κοινό στόχο να πάμε όλες πολύ καλά. Πιστεύω ότι βγάλαμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Ήταν μία πιεσμένη χρονιά αλλά τα καταφέραμε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις προπονήτριές μας, όλους όσους μας στήριξαν και πάνω απ’ όλα τους γονείς μου».

Η αθλήτρια Αθανασία Τσόλα, αναπληρωματική αθλήτρια στο Ντουέτο και βασική σε Κόμπο και Ομαδικό, με τη σειρά της ανέφερε: «Ήταν πολύ ωραία εμπειρία αν και είχα ξαναβρεθεί στην ίδια θέση και πέρσι. Ωστόσο, δεν παύει να είναι μία καινούρια εμπειρία και να αποκτάς νέες εντυπώσεις. Πιστεύω ότι η Ελλάδα αρχίζει να φτάνει τις μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος γιατί όσο πάει γινόμαστε όλο και καλύτερες. Ξεκινάμε από πολύ μικρή ηλικία και όσο πάμε ανεβαίνουμε. Επόμενος στόχος μου είναι του χρόνου το Μεσογειακό που θα είναι η τελευταία μου συμμετοχή ως Κορασίδα. Αφιερώνω τα μετάλλια σε όλη την Ελλάδα, στις προπονήτριές μου, στην οικογένειά μου και στους φίλους μου».

Για την συνολική εμφάνιση της Εθνικής μας ομάδας στο Μεσογειακό κύπελλο, η Τεχνική σύμβουλος της ΚΟΕ Ελένη Κουγιά τόνισε: «Είναι μία καινούρια ομάδα, η οποία αγωνίστηκε με αξιώσεις και κατάφερε να κρατηθεί μέσα στα μετάλλια. Ευελπιστώ ότι στις επόμενες διοργανώσεις του Μεσογειακού κυπέλλου θα έχει ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες. Θέλω να ευχαριστήσω για όλη αυτή τη συνολική δουλειά τις δύο προπονήτριες με τις οποίες συνεργάστηκα από την αρχή της χρονιάς, τη Ναταλία Τσερνέσκα και τη Μαρία Θηβαίου, παραπάνω τη Μαρία γιατί ενσωματώθηκε στην αποστολή και βοήθησε πάρα πολύ προσφέροντας και τα προγράμματά της και τη δουλειά της. Επίσης, ευχαριστώ την Ομοσπονδία που μας έδωσε την ευκαιρία να συμμετέχουμε στη διοργάνωση και να έχουμε το αποτέλεσμα που είχαμε».

Τέλος, ο Δημήτρης Φαραντούρης, μέλος της Τεχνικής επιτροπής του αθλήματος στην COMEN κατέληξε: « Ήταν μία πάρα πολύ δυνατή διοργάνωση. Πιστεύω ότι σταθήκαμε επάξια σε ένα περιβάλλον λατινικό κατά κύριο λόγο, μιας και η Ιταλία με την Ισπανία ήταν οι βασικοί μας ανταγωνιστές. Στα ομαδικά αθλήματα πήγαμε εξαιρετικά, καλύτερα από πέρσι και καταφέραμε να κερδίσουμε και τον Καναδά από τον οποίο είχαμε χάσει. Πήραμε 4 μετάλλια και θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να βγαίνεις στο καλύτερο άθλημα, το Κόμπο, δεύτερος στη Μεσόγειο ανάμεσα σε 23 χώρες. Αυτή η ομάδα είναι πολύ ελπιδοφόρα και έχει πολύ μέλλον μπροστά της. Έχουμε και το Παγκόσμιο το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό μιας και αρκετά από τα κορίτσια αυτά θα αγωνιστούν κι εκεί. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία που σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς μας δίνει την ευκαιρία να συμμετέχουμε με πλήρη προγράμματα, διότι ήταν μια δύσκολη χρονιά χωρίς κολυμβητήρια, με τόσες οικονομικές δυσκολίες για τη χώρα, αλλά παρ’ όλα αυτά η Ομοσπονδία δεν στέρησε τίποτα στα παιδιά στην προσπάθειά τους να πετύχουν το σκοπό τους που πιστεύω ότι επετεύχθη». 

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος