ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ / ΚΙΡΙΣΙ

Επέστρεψαν με το χάλκινο στις αποσκευές οι Κορασίδες

  16.07.2019 11:51       1849

Η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Κορασίδων επέστρεψε στην Ελλάδα (16/7) και το αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος", έχοντας στις αποσκευές της το χάλκινο μετάλλιο από το 1ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Κίρισι της Ρωσίας.

Την αποστολή υποδέχθηκαν τα μέλη του ΔΣ της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Δημήτρης Γιακουμάτος, Άννα Μαρκοπούλου και Βασιλική Αρβανιτοπούλου-Γαρελίδη, καθώς και οι οικογένειες των κοριτσιών που διακρίθηκαν στο διεθνές τουρνουά.

Θυμίζουμε ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε την πρώτη θέση στον Δ΄όμιλο, μετρώντας μία νίκη (41-3 τη Σλοβακία) και μία ισοπαλία (7-7 με την Ιταλία), ενώ στη φάση των "8" απέκλεισε την Κροατία με 18-7. Στον ημιτελικό, τα κορίτσια του Τάσου Παπαναστασίου "λύγισαν" από την οικοδέσποινα Ρωσία με 12-10, ενώ στον μικρό τελικό επικράτησαν της Ολλανδίας με 12-7, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Τάσος Παπαναστασίου, ανέφερε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας τα εξής: «Είμαι πολύ χαρούμενος και ευχαριστημένος από τα κορίτσια. Σε κάθε παιχνίδι βελτιωνόμασταν και πιστεύω ήταν αυτό που έπαιξε τον κυριότερο ρόλο. Έχουν πολλές δυνατότητες αυτές οι κοπέλες και έδειξαν στο τουρνουά ότι ανήκουν στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης».

Με τη σειρά της, η Ομοσπονδιακή προπονήτρια και συνεργάτιδα του Τάσου Παπαναστασίου, Γεωργία Ελληνάκη, τόνισε: "Ήταν μια άριστη διοργάνωση, υψηλού επιπέδου, με ομάδες καλά προετοιμασμένες, που διεκδικούσαν ένα μεταλιο. Μια πολύ καλή πρωτοβουλία της LEN να διεξάγονται Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα από την ηλικία των 15 χρόνων και τα παιδιά να γεμίζουν με αγωνίστηκες εμπειρίες, πολύ σημαντικές για την μετέπειτα εξέλιξη τους. Οι αθλήτριές μας έδειξαν χαρακτήρα, αγωνιστικότητα και απέδειξαν το υψηλό επίπεδο που βρίσκεται η Ελληνική υδατοσφαίριση για μια ακόμη φορά, κάνοντας υπερήφανους όλους μας. Τελος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ΚΟΕ, Δημήτρη Διαθεσόπουλο, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της Ομοσπονδίας που μου εμπιστεύθηκαν την θέση της συνεργάτιδας προπονήτριας στην Εθνική Ομάδα των Κορασίδων. Ηταν τιμή και καθήκον για εμένα να υπηρετήσω ξανά την Εθνική μας ομάδα, αυτήν την φορά από ένα άλλο πόστο, όχι κάτω από τα δοκάρια, αλλά από την θέση του προπονητή".

Για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου μίλησαν και οι αθλήτριες του αντιρποσωπευτικού μας συγκροτήματος:

Νεφέλη Χαλδαίου: "Είμαι πολύ χαρούμενη με το χάλκινο μετάλλιο. Ήταν μεγάλη εμπειρία για εμάς, που είμαστε νέες ακόμα. Η κορυφαία στιγμή σε κάθε παιχνίδι ήταν η ανάκρουση του Εθνικού μας ύμνου, ενώ καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι δύο τελευταίοι αγώνες, οι οποίοι είχαν πολύ πάθος και ένταση".

Βασιλική Λασκαρίδου: "Ζήσαμε μεγάλες στιγμές στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Θα ξεχωρίσω, συγκεκριμένα, τη στιγμή που η ομάδα της Ισπανίας σήκωσε ψηλά το τρόπαιο, κατευθύνθηκαν όλες οι παίκτριες σε εμάς και θέλησαν να μοιραστούν μαζί μας αυτη τη στιγμή. Θεωρώ ότι μπορούμε να πετύχουμε ακόμη μεγαλύτερα πράγματα και θέλουμε να συνεχίσουμε αυτή την όμορφη πορεία του χρόνου, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα".

Στεφανία Σάντα: "Φέτος μου δώθηκε η ευκαιρία να λάβω μέρος σε μία τέτοια διοργάνωση και είμαι περήφανη με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου. Ελπίζω να μπορέσουμε, μέσα από πολύ δουλειά, να ανέβουμε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα".

Δέσποινα Ανδρεάδη: "Ήταν η πρώτη μου επαφή με τα Ελληνικά χρώματα και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο. Δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Θα μου μείνει αξέχαστο το πάθος που είχαμε σε κάθε αγώνα και η αφοσίωσή μας όταν αγωνιζόμασταν. Ελπίζω του χρόνου να τα πάμε ακόμα καλύτερα".

Καδιανή Κυριακάκη: "Έζησα την καλύτερη εμπειρία στη ζωή μου, έως τώρα. Τη μεγαλύτερη συγκίνηση ένιωσα την πρώτη φορά που ακούσαμε τον Εθνικό ύμνο. Όσα έβλεπα στην τηλεόραση κατάφερα να τα ζήσω και δεν θα το ξεχάσω ποτέ".

Μυρτώ Γκοτζιά: "Η καλύτερη στιγμή των αγώνων ήταν η αγκαλιά που κάναμε στο τέλος, με τα χάλκινα μετάλλια κρεμασμένα πάνω μας. Μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα καταφέραμε και αυτή η αγκαλιά αντιπροσώπευε την κούρασή μας και τους γονείς μας που πίστεψαν σε εμάς".

Μυρτώ Κάσσαρη: "Δεν θα ξεχάσω τον ημιτελικό, εναντίον της Ρωσίας, όπου οι υπόλοιπες χώρες στην εξέδρα φώναζαν ρυθμικά υπέρ μας και όταν χάσαμε συνέχισαν να μας επεφημούν. Τότε εγώ συγκινήθηκα πολύ και έκλαψα. Ελπίζω του χρόνου στο Παγκόσμιο να είμστε έτοιμες για το τρόπαιο".

Μαρία Καραγιάννη: "Η διοργάνωση αυτή ήταν πρωτόγνωρη για εμάς. Αξέχαστη θα μείνει η στιγμή που ακούγαμε τον Εθνικό μας ύμνο στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Το μετάλλιο έχει συναισθηματική αξία, καθώς είναι μία ένδειξη ανταμοιβής στους κόπους μας".

Άννα Μήτσου: "Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα σε τόσο μεγάλη διοργάνωση και οι εντυπώσεις μου είναι απερίγραπτες. Είμαι πολύ περήφανη για το χάλκινο μετάλλιο και οι στόχοι πλέον είναι υψηλότεροι".

Το φωτογραφικό αφιέρωμα είναι από τον Πέτρο Σπανουδάκη.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Ν.β.Χ.