ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Επέστρεψαν οι ασημένιες πρωταθλήτριες

  29.01.2012 19:43       1975

Συγκίνηση, χαρά και υπερηφάνεια… γέμισε το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» κατά τη διάρκεια της άφιξης της ελληνικής  γυναικείας ομάδας πόλο. Τα «ασημένια» κορίτσια που κατάφεραν να ανέβουν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, επέστρεψαν σήμερα στα..  πάτρια εδάφη μετά από περίπου δέκα ημέρες και παρά την πικρία που τους έμεινε, για την ήττα στον τελικό, δεν θα μπορούσαν παρά να είναι χαρούμενες αφού για τρίτη συνεχόμενη φορά (Ζάγκρεμπ 2010, Σαγκάη 2011 και Αϊντχόφεν 2012) έδωσαν το «παρών» σε μεγάλο τελικό.

Ο πρωτεργάτης αυτής της επιτυχίας, ο προπονητής της Εθνικής ομάδας Γιώργος Μορφέσης, δήλωσε: «Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα. Ναι μεν πήραμε το ασημένιο μετάλλιο, αλλά από την άλλη ξέρουμε πως υπήρχαν κάποιοι που περίμεναν το χρυσό μπορεί να έχουν απογοητευτεί. Η ήττα μας από την Ιταλία στον τελικό, μία ομάδα την οποία είχαμε συναντήσει στην πρεμιέρα και διεκδικούσαμε την πρωτιά στον Όμιλο δείχνει πως αυτό ευρωπαϊκό είχε μεγάλες εκπλήξεις. Εξάλλου, το γεγονός ότι η Ρωσία έμεινε εκτός μεταλλίων και η Ολλανδία, για την οποία είχαν επενδυθεί πολλά χρήματα, μιας και το Πανευρωπαϊκό έγινε εκεί, έμεινε –εκτός απροόπτου- εκτός Ολυμπιακών Αγώνων, αποδεικνύεται έτσι, πως ήταν το ευρωπαϊκό των εκπλήξεων».

Όσον αφορά στη συνέχεια, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός είπε: «Ο μεγάλος μας στόχος δεν είναι άλλος από την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Βρισκόμαστε σε πολύ υψηλό επίπεδο, οι κοπέλες έχουν δώσει πολλά νοκ άουτ ματς τα τελευταία χρόνια και ελίζω πως στις 22 Απριλίου θα πανηγυρίσουμε την πρόκρισή μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μέχρι τότε ακολουθεί πολλή δουλειά».

Από Γραφείο Τύπου: Νίκος Χαραλαμπόπουλος