ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Επέστρεψε η αποστολή από το Ισραήλ

  08.12.2015 11:32       1122

Η Νόρα Δράκου, ο κ. Γιώργος Κατσαρός, ο Ανδρέας Βαζαίος, ο Γιώργος Λεκάκης και ο Στέφανος Δημητριάδης

Επέστρεψε χθες η αποστολή των τριών κολυμβητών μας από τον Ισραήλ, που είχε πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 25άρας πισίνας που διεξήχθη στην Νετάνια. Στις «αποσκευές» του ο Ανδρέας Βαζαίος είχε και το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στα 100μ. μικτή ατομική καθώς και στα 8 πανελλήνια ρεκόρ που «έσπασε» κατά την διάρκεια της διοργάνωσης.
 
Ο κολυμβητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης, υποστήριξε:
«Προετοιμαστήκαμε γι αυτούς τους αγώνας και δόξα τον Θεό όλα πήγαν καλά. Δεν σκεφτόμουν να κάνω ούτε γρήγορους χρόνους, ούτε να πάρω τις πρώτες θέσεις, το μόνο που είχα στο μυαλό μου ήταν να κάνω καλές κούρσες. Μετά από κάθε κούρσα φρόντιζα να κρατώ τα καλά και να διορθώνω τα αρνητικά. Το μόνο που ήθελα ήταν να είμαι δυνατός. Σε τόσο σημαντικούς αγώνες δεν αισθάνεσαι την κούραση. Είχα κάνει την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και βλέποντας ότι απέδιδε στους αγώνες έπαιρνα κουράγιο να συνεχίσω. Είμαι πολύ ευτυχισμένος. Στο εξής όμως κεφάλι και σκληρή δουλειά, για την προετοιμασία μου ενόψει Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Λονδίνο και την Ολυμπιάδα του Ρίο».

Ο αντιπρόεδρος της ΚΟΕ, Γιώργος Κατσαρός, που βρέθηκε στο αεροδρόμιο για να υποδεχθεί τους αθλητές μας, υποστήριξε: «Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθειά τους. Αν και ακόμη είναι νωρίς, αφού βρίσκονται στην αρχή της προετοιμασίας τους ενόψει των μεγάλων διοργανώσεων της φετινής χρονιάς, είχαν μία πολύ καλή παρουσία στο Ισραήλ. Μάλιστα πέτυχαν και πανελλήνια ρεκόρ, ενώ το επιστέγασμα των προσπαθειών τους ήταν το χάλκινο μετάλλιο του Ανδρέα Βαζαίου, το οποίο αφήνει μεγάλες υποσχέσεις για το μέλλον του αθλήματος».

Ο Ανδρέας Βαζαίος με τον αντιπρόεδρο της ΚΟΕ, κ. Γιώργο Κατσαρό

Η «άτυχη» της ελληνικής αποστολής του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, Νόρα Δράκου, εμφανίστηκε ιδιαίτερα απογοητευμένη από την ίωση που δεν της επέτρεψε να αποδώσει όπως θα ήθελα στην διοργάνωση.
«Δυστυχώς το συγκεκριμένο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήταν το χειρότερο της καριέρας μου. Η γαστρεντερίτιδα που με ταλαιπώρησε από την πρώτη ημέρα που έφτασα στο Ισραήλ, με εξάντλησε και έτσι δεν μπορούσα να αποδώσω ούτε το ελάχιστο αυτών που ήμουν προετοιμασμένη. Αυτά όμως συμβαίνουν. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Ανδρέα Βαζαίο για την πολύ καλή παρουσία του στο Ισραήλ και την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου».
Από την πλευρά του ο Στέφανος Δημητριάδης, υποστήριξε: «Θα μπορούσα να πάω λίγο καλύτερα στα 200μ. πεταλούδα, όμως δεν ήταν βασικός μου στόχος αυτοί οι αγώνες. Η πορεία της προπόνησης μου είναι αρκετά καλή όπως φάνηκε και στην Κύπρο. Από εδώ και στο εξής θα ανεβάσω ρυθμούς, για να είμαι έτοιμος για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Λονδίνου».

Τέλος ο προπονητής Γιώργος Λεκάκης, που συνόδευσε την ελληνική αποστολή στο Ισραήλ, υποστήριξε: «Ο Ανδρέας Βαζαίος έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο την πολύ καλή του παρουσία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Από την πλευρά του ο Στέφανος Δημητριάδης προσπάθησε αρκετά για την συγκεκριμένη περίοδο, κάνοντας ότι καλύτερο μπορούσε. Τέλος η Νόρα Δράκου στάθηκε άτυχη, αφού από την άφιξή μας στο Ισραήλ ταλαιπωρούταν από γαστρεντερίτιδα».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ