ΤΕΧΝΙΚΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΕΧΝΙΚΗΣ

Επέστρεψε η αποστολή. Μπάλντουιν

  20.08.2012 22:55       1396

Με δυο μετάλλια στις αποσκευές, ένα χρυσό και ένα ασημένιο από τον Ουίλλιαμ Μπάλντουιν, αλλά και πολύ καλά πλασαρίσματα από τους άλλους αθλητές και αθλήτριες, επέστρεψε αργά το βράδυ στην Αθήνα η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας τεχνικής κολύμβησης από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Λινιάνο στην Ιταλία. Τους υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος συγγενείς και φίλοι με χειροκροτήματα, ασπασμούς και ανθοδέσμες.

Ο πρωταγωνιστής των αγώνων από ελληνικής πλευράς, ο Ουίλλιαμ Μπάλντουιν που κατέκτησε το χρυσό με Παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ. επιφάνεια και το ασημένιο στα 200μ. επιφάνεια μας δήλωσε: «Είχαμε δουλέψει σκληρά με τον προπονητή μου Γιώργο Μυρίλο και είχαμε βγάλει στην προπόνηση αυτούς τους χρόνους και επιτέλους τους πετύχαμε επίσημα και σε μεγάλη διεθνή διοργάνωση. Είναι χαρά μας που σηκώσαμε τη σημαία της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό ιστό δυο φορές, από τις οποίες μάλιστα στη μία ακούστηκε και ο εθνικός μας ύμνος. Είναι πολύ ωραίο που καταφέραμε να ανταμειφθούν οι κόποι μας. Ιδιαίτερα στα 100, που το έχουμε δουλέψει πολύ, αντικατοπτρίστηκε η δουλειά μας με το παραπάνω. Το ρεκόρ κατέβηκε πάρα πολύ».

Για την ανταπόκριση που αναμένει από πλευράς Πολιτείας, μετά τη διάκρισή του, ο Μπάλντουιν λέει: «Πρώτη φορά έχω βρεθεί σε αυτή τη θέση, αλλά ελπίζω στο επίπεδο που έχουμε φτάσει να μιλήσουμε και να ακουστεί η φωνή μας. Διότι εγώ δεν έχω κανένα από τα προνόμια. Τα χρειάζομαι γιατί δεν έχω περάσει σε κάποια σχολή, καθώς δεν υπάρχει χρόνος για πολύ διάβασμα. Και φυσικά είναι και το θέμα του στρατού…».

Οσο για τη συνέχεια, ο Ουίλιαμ είναι συγκρατημένος: «Από τη νέα σεζόν θα δώσουμε υποσχέσεις για νέες διακρίσεις. Προς το παρόν θα ξεκουραστούμε. Εχει πολλές μεγάλες διοργανώσεις του χρόνου με κυριότερη το παγκόσμιο πρωτάθλημα και θα επιδιώξουμε το καλύτερο».

Ο τεχνικός σύμβουλος Αλέξανδρος Ξιάρχος μας είπε από την πλευρά του: «Λίγο πολύ τα αποτελέσματα ήταν αναμενόμενα, αν και υπήρχαν κάποιες άτυχες στιγμές που θα μπορούσαμε να έχουμε ακόμα κι άλλες διακρίσεις. Στην κατηγορία των Ανδρών – Γυναικών τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, καθώς υπάρχουν αθλητές σε διεθνές επίπεδο που πρωταγωνιστούν για πάνω από δέκα χρόνια. Εμείς, δυστυχώς, με τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα. Πολλά συγχαρητήρια από μεριά μου σε όλους τους αθλητές και τους προπονητές διότι δούλεψαν κάτω από δύσκολες συνθήκες . Και κουράγιο εν όψει της νέας σεζόν, που λογικά θα είναι ακόμα πιο δύσκολη. Ευχαριστούμε την Ομοσπονδία που και στις δύο αποστολές, Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό, στήριξε το άθλημά μας και κατεβήκαμε με πλήρη ομάδα».

Ο Αντώνης Τσουρουνάκης, που είχε ως καλύτερη θέση την 4η στα 400 επιφάνεια, δήλωσε: «Βλέπω σημαντική βελτίωση που έρχεται σταδιακά και όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο. Κατεβάσαμε το πανελλήνιο ρεκόρ στη σκυτάλη και η δική μου θέση είναι πολύ καλή. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και υπόσχομαι καλύτερα πράγματα και για το μέλλον. Η κάθε εμπειρία στο ευρωπαϊκό είναι ξεχωριστή και βοηθάει στην καριέρα μου. Δίνω υπόσχεση για νέες διακρίσεις. Να είμαστε υγιείς και από θέληση και πάθος ξεχειλίζουμε. Ευχαριστώ τον προπονητή του Ηλία Καλαμαρίδη και το σωματείο ΚΟ Καλαμαριάς και τη Βίκυ Τσίκλη που με φιλοξενούν στη Θεσσαλονίκη.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής

Στη ΦΩΤΟ 1 από την άφιξη της Εθνικής ομάδας διακρίνονται από αριστερά ο Γιώργος Παπουτσής, η Σοφία Κτενά, η Ειρήνη Δεληγιάννη, ο Ουίλλιαμ Μπάλντουιν, ο Αντώνης Τσουρουνάκης και ο Λουκάς Καρετζόπουλος.

Στη ΦΩΤΟ 2 Ο Ουίλλιαμ Μπάλντουιν με τα δυο μετάλλιά του.