ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΑΝΔΡΩΝ / Β' ΦΑΣΗ

Επέστρεψε στις νίκες ο ΝΟ Βουλιαγμένης, 15-11 τον Απόλλωνα Σμύρνης στο ντέρμπι του Λαιμού

  05.03.2022 19:15       695

Παιχνίδι με όλα τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι (ένταση, ωραίες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, ποιοτικό πόλο) έγινε στο κολυμβητήριο του Λαιμού, ανάμεσα στον εδρούχο ΝΟ Βουλιαγμένης και τον Απόλλωνα Σμύρνης για την 3η αγωνιστική του G1 της Β' φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών. Ο ΝΟΒ του Χρβόγε Κόλιανιν επικράτησε τελικά με 15-11, πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη του στη Β' φάση της διοργάνωσης, έφτασε στους 42 βαθμούς και βρίσκεται πλέον μόνος στη δεύτερη θέση του συγκεκριμένου γκρουπ. Ο Απόλλων έμεινε στους 34 β. και στην 4η θέση, χωρίς νίκη στις τρεις αυτές αγωνιστικές.

Η ομάδα της Βουλιαγμένης  έκανε εξαιρετικό ξεκίνημα, προηγήθηκε και με 7-4, όμως ο Απόλλων πλησίαζε στο σκορ, έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, έχοντας μειώσει και σε 10-9 στο τέλος της τρίτης περιόδου, όμως δεν τα κατάφερε να την πετύχει.

Καθοριστική στιγμή ήταν το 5:28 πριν από τη λήξη του τέταρτου οκτάλεπτου, όταν το σκορ ήταν 11-9 υπέρ του ΝΟΒ και ο Γκουσάροφ του Απόλλωνα αποβλήθηκε χωρίς αντικατάσταση, επειδή γρονθοκόπησε τον Λόζινα. Ο ΝΟ Βουλιαγμένης εκτέλεσε πέναλτι και έκανε το 12-9 και οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν σχεδόν για μισή περίοδο (4 λεπτά) με παίκτη λιγότερο. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και το φύλλο αγώνα: "Στο 5.28 πριν από τη λήξη της τέταρτης περιόδου αποβλήθηκε χωρίς αντικατάσταση (κόκκινη κάρτα) το Νο 7 του Απόλλωνα Σμύρνης Ιβάν Γκουσάροφ, για βιαιοπραγία (γροθιά σε αντίαπαλό του)". Έτσι οι Βουλιαγμενιώτες έφτασαν στη νίκη με το τελικό 15-11. Κορυφαίοι σκόρερ για τον ΝΟΒ οι Γκιουβέτσης, Λόζινα και Καλογερόπουλος, που πέτυχαν από 3 γκολ, ενώ για τον Απόλλωνα, κορυφαίος ήταν ο Γούνας με 4.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 15-11

Οκτάλεπτα: 3-2, 5-3, 2-4, 5-2.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Χρβόγε Κόλιανιν): Τζωρτζάτος, Μυλωνάκης 2, Αλαφραγκής, Γκιουβέτσης 3, Τρούλος, Πάπαριτς 1, Λόζινα 3, Καλογερόπουλος 3, Χαλυβόπουλος Αρ. 1, Καπότσης, Κουρούβανης Ν. 1, Σκουμπάκης 1, Ανδρεάδης, Καστρινάκης, Κωνσταντόπουλος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 3, Γαρδίκας 1, Μόκκας, Γωνιωτάκης, Κίτσος, Γκουσάροφ 1, Χονδροκούκης, Βίσκοβιτς 1, Γούνας 4, Τσολακούδης, Σαλανάκης 1, Καβουσανός, Τουρκομένης, Κότσκαρ.

Διαιτητές: Μπιράκης, Μοίραλης

Αλυτάρχης: Κείμης Μαρσέλλος

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής