ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

Επί τάπητος τα προβλήματα των Καταδύσεων σε συνάντηση του Γιάννη Ανδριανού με τον Πέτρο Φυρίγο

  16.10.2013 12:40       1609

ΦΩΤΟ: Ο Πέτρος Φυρίγος (αριστερά) με τους Νίκο Σιρανίδη, Δημήτρη Διαθεσόπουλο και Θωμά Μπίμη, στην κορυφαία στιγμή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, με το Χρυσό μετάλλιο στο στήθος των δύο Ολυμπιονικών μας

Συνάντηση με τον υφυπουργό υπεύθυνο για θέματα Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό είχε χτες (15/10) ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Καταδύσεων, Πέτρος Φυρίγος, μετά από σχετική πρόκληση του πρώτου.

Αντικείμενο της τα χρονίζοντα και ανεπίλυτα προβλήματα που ταλαιπωρούν το άθλημα και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα  στην προετοιμασία των αθλητών / τριών.

Ο Πέτρος Φυρίγος εξέθεσε στον υφυπουργό τα σημαντικά προβλήματα που προκύπτουν από την μη αντικατάσταση των σανιδιών τραμπολίνο που υπάρχουν για 11η χρονιά στο Καταδυτήριο του Αγίου Κοσμά, ενώ το όριο είναι τα 4 χρόνια, καθώς επίσης και την έλλειψη προπονητικών χώρων.

Επεσήμανε ότι είναι αδιανόητο, ένα ολυμπιακό κολυμβητικό συγκρότημα , όπως το ΟΑΚΑ, όπου μάλιστα έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας και οι Καταδύσεις σημείωσαν την κορυφαία επιτυχία του Ελληνικού Αθλητισμού με το χρυσό μετάλλιο Μπίμη / Σιρανίδη, να μην διατίθεται για τις ανάγκες των Εθνικών ομάδων, τόσο των Καταδύσεων όσο και των υπόλοιπων αθλημάτων της ΚΟΕ.

Τόνισε δε ακόμη πως, με δεδομένο ότι το 2014 θα κλείσει ο Άγιος Κοσμάς, θα πρέπει το ΟΑΚΑ να γίνει το σπίτι των αθλημάτων της πισίνας.

«Η συνάντηση ήταν εποικοδομητική και έγινε με πρωτοβουλία του κ. υφυπουργού, με αφορμή και δικές μου δηλώσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το άθλημα των Καταδύσεων.

Ο κ. Ανδριανός  με διαβεβαίωσε ότι όλα τα ζητήματα που του έθεσα θα τα εξετάσει με προσοχή και σοβαρότητα, ενώ  σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε εξελίξεις σ’ ότι αφορά την προετοιμασία των Εθνικών ομάδων.

Τον ευχαριστώ για το ενδιαφέρον του γιατί πραγματικά δεν έμεινε μόνον στα λόγια, αλλά ζήτησε να έχει ενημέρωση και από κοντά.

Η ευαισθητοποίηση αυτή είναι νομίζω θετική και ευελπιστώ ότι θα βρεθούν λύσεις», υπογραμμίζει ο Πέτρος Φυρίγος αναφερόμενος στη συνάντηση του με τον Γιάννη Ανδριανό.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ