ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / XEIΜΕΡΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ/ ΑΘΗΝΑ

Έπιασε όριο για Μπακού ο Κυνηγάκης

  14.02.2015 20:34       851


Το όριο για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μπακού (23-27 Ιουνίου)  έπιασε ο Θανάσης  Κυνηγάκης, με τον έλληνα κολυμβητή να είναι ο πρώτος που το καταφέρνει στους Χειμερινούς Αγώνες Κατηγοριών (Παίδων- Κορασίδων, Εφήβων- Νεανίδων), η δεύτερη ημέρα των οποίων ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά. Ο αθλητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης  ήρθε πρώτος στα 200μ πεταλούδα, στην κατηγορία των Εφήβων, με επίδοση 2:02.00, εξασφαλίζοντας την πρόκριση του, στην κορυφαία διοργάνωση του καλοκαιριού. Οι αγώνες ολοκληρώνονται αύριο με ώρα εκκίνησης 09:00 και 16:00.

Οι κυριότερες επιδόσεις:

Θανάσης Κυνηγάκης (ΑΝΟΑ) με 2:02.00 στα 200μ πεταλούδα Εφήβων

Νικόλαος Γυφτόπουλος (Ωκεανός) με 27.17 στα 50μ ύπτιο Εφήβων

 Παναγιώτης Μπολάνος (ΓΣΑΙΓΑΛ) με 28.53  στα 50μ ύπτιο Παίδων

Αθηνά Κωνσταντινίδη (ΑΝΟΓ) με 33.86 στα 50μ πρόσθιο  Νεανίδων

 Ελένη- Άννα Κουτσουβέλη (ΑΟΝ ΓΕΡΑ) με 1:04.39 στα 100μ ύπτιο Νεανίδων

 Ιωάννα Σαχά (ΑΝΟΓ) με 1:05.08  στα 100μ πεταλούδα Κορασίδων

 Γεωργία Παυλοπούλου (ΚΟΠΙ) με 34.03 στα 50μ πρόσθιο Κορασίδων

 Στάθης Μάλαμας (ΟΣΦΠ) με 52.36  στα 100μ ελεύθερο  Εφήβων

 Ο Χριστόδουλος Χούμας, τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ στο άθλημα, στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των αγώνων σημείωσε: «Και σε αυτούς τους αγώνες, σε όλες τις κατηγορίες  επιβεβαιώθηκε η μαζικότητα του αθλήματος, καθώς είδαμε πολλές συμμετοχές από τα παιδιά στους Χειμερινούς αγώνες. Αντίστοιχοι αγώνες γίνονται στη Θεσσαλονίκη και το άθλημα κάνει εντυπωσιακά την παρουσία του, με τη μαζικότητα που διαθέτει, στις αναπτυξιακές ηλικίες. Η κορυφαία επίδοση ήταν του Θανάση Κυνηγάκης, στα 200μ πεταλούδα, πιάνοντας το όριο για Μπακού, ενώ βρίσκεται κοντά και στο όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων- Νεανίδων στη Σιγκαπούρη.  Είναι οι πρώτοι σοβαροί αγώνες και πιστεύω ότι στην ΟΠΕΝ κατηγορία θα έχουμε πολύ περισσότερες επιδόσεις ορίων και πιστεύω και Πανελλήνια ρεκόρ».

Ο προπονητής του Θανάση Κυνηγάκη, Γιάννης Ορφανίδης, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, δήλωσε ευχαριστημένος από την επίδοση του αθλητή του και την εξασφάλιση του ορίου για τους Ευρωπαϊκούς αγώνες: «Για μένα ήταν αναμενόμενη επίδοση, γιατί έχει δουλέψει. Είναι από τους ταλαντούχους αθλητές, αλλά έχει πολλά περιθώρια εξέλιξης. Είχε ετοιμαστεί γι' αυτούς τους αγώνες. Με τη βοήθεια της ΚΟΕ θα έχουμε μια καλύτερη συνέχεια και θα βάλουμε στο μυαλό μας την ευρωπαϊκή διάκριση, χωρίς βέβαια να μας αγχώνει αυτό. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας, γιατί ο πήχης ανεβαίνει.  

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ