ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 2014/ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Έπιασε όριο για Μπακού ο Σοφιανίδης

  07.12.2014 19:53       860

Το όριο για τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων/ Νεανίδων που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Ιούνιο στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν έπιασε ο Νίκος Σοφιανίδης την τελευταία μέρα της διοργάνωσης «Αλεξάνδρεια 2014», που έριξε την αυλαία της στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης.

Ο αθλητής του ΠΑΟΚ με επίδοση 56.55 στα 100μ ύπτιο, με χαρακτηριστική άνεση προκρίθηκε στη σπουδαία διοργάνωση του καλοκαιριού, αφού το όριο είναι 56.80. Από κει και πέρα, το διεθνές μιτινγκ που διοργάνωσε ο ΠΑΟΚ, υπό την αιγίδα της ΚΟΕ τελείωσε με καλές επιδόσεις, με τις σημαντικότερες να είναι:

Νίκος Σοφιανίδης (ΠΑΟΚ) στα 100μ ύπτιο  με 56.55

Κριστέλ Βουρνά (Εθνικός Πειραιά) στα 50μ πεταλούδα με 27.36

Οδυσσέας Μελαδίνης (ΑΟΠΦ) στα 100μ ελεύθερο με 1:52.13

Ο Νίκος Σοφιανίδης, μετά την ολοκλήρωση των αγώνων και την επιτυχία της πρόκρισης του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μπακού σχολίασε: «Πήγα στη διοργάνωση για να κολυμπήσω όσο το δυνατόν καλύτερα. Έπιασα το όριο, που είναι κάτι πολύ θετικό. Παρά τα προβλήματα που έχουμε εδώ με τα κολυμβητήρια, προσπαθώ να προετοιμάζομαι όσο μπορώ καλύτερα. Στόχος μου είναι να είμαι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος  για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά ευελπιστώ ότι θα βρίσκομαι και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων της Σιγκαπούρης το Σεπτέμβριο».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Βορείου Ελλάδας στο άθλημα, Βαγγέλης Βούλτοσς, σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, τόνισε: «Ολοκληρώθηκε ένα σπουδαίο διεθνές μιτινγκ, με ένα όριο πρόκρισης για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει στο Αζερμπαιτζάν από το Νίκο Σοφιανίδη. Η χρονιά ξεκίνησε με καλές προοπτικές, είχαμε πολλά παιδιά τα οποία βελτίωσαν τους ατομικούς τους χρόνους σε όλες τις κατηγορίες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ΠΑΟΚ για την άψογη διοργάνωση».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ