ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Επίδειξη δύναμης ο Ολυμπιακός, 14-4 τον Παναθηναϊκό στο κατ’ ευφημισμόν «ντέρμπι αιωνίων»

  15.11.2015 20:25       800

ΦΩΤΟ: Εντυπωσιακή φάση από το ματς στο Ιλίσιο (newsports.eu)

Μόνο κατ’ ευφημισμόν αποδείχθηκε «ντέρμπι αιωνίων» αυτό που έγινε απόψε ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, στο Ιλίσιο κολυμβητήριο, με το οποίο και έπεσε η αυλαία της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών. Κι αυτό διότι δεν δικαιολόγησε ούτε στο ελάχιστο τον χαρακτηρισμό του.

Οι ερυθρόλευκοι έκαναν επίδειξη δύναμης και επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους, κυρίως στα τρία πρώτα οκτάλεπτα, μέσα στην έδρα των πρασίνων, και επιβλήθηκαν με 14-4 πετυχαίνοντας την 5η τους νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια παραμένοντας στην 1η θέση της βαθμολογίας (ισόβαθμοι με τον ΝΟ Βουλιαγμένης). Παράλληλα έδειξαν ότι ξεπέρασαν το σοκ από την απροσδόκητη στο τέλος ισοπαλία με τη Σπαντάου στο Βερολίνο και ότι βρίσκονται σε καλή κατάσταση εν όψει των επόμενων δύσκολων και καθοριστικών ευρωπαϊκών αγώνων.

Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου επέβαλαν από το ξεκίνημα το ρυθμό τους στηριζόμενοι κυρίως στην απροσπέλαστη άμυνά τους (1/10 είχαν στο λιγότερο και σχεδόν ανίκητοι ήταν στα ίσα) και βρίσκοντας λύσεις επιθετικά με όλους τους τρόπους. Στην τελευταία περίοδο οι ερυθρόλευκοι έδειξαν να «φρενάρουν» και οι πράσινοι, που δεν είχαν λύσεις και δεν μπόρεσαν να αναπτυχθούν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα (δείχνουν ακόμα αμοντάριστοι και ήταν νευρικοί), κράτησαν στα 10 γκολ τη διαφορά.

Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν ο Γιάννης Φουντούλης (ΦΩΤΟ 2) με 5 γκολ (τα 3 με πέναλτι). Ο Βλάχος χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες του (και τους δύο τερματοφύλακες Πάβιτς και Γαλανόπουλο που ήταν πολύ καλοί και συνέβαλαν στην καλή αμυντική λειτουργία των ερυθρόλευκων).

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε και με 12-1 και ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να σκοράρει για παραπάνω από δυόμισι οκτάλεπτα, οπότε μείωσε προς το τέλος του τρίτου σε 12-2, για να φτάσουμε στο τέλος στο 14-4.

Από τη σύνθεση του Ολυμπιακού απουσίαζε ο τραυματίας Άλεξ Γούνας και ο τρίτος ξένος (δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο δύο), ο Ισπανός Μπλάι Μάλιαρακ.

** Παρά την απογοήτευση, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού που είχαν κατακλύσει τις εξέδρες του Ιλίσιου κολυμβητήριου δημιούργησαν μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Κάποια στιγμή μόνο, στο 4.33 πριν από τη λήξη της β’ περιόδου έγιναν συστάσεις σε κάποιους πιο ζωηρούς και με την παρέμβαση του γ.γ. του συλλόγου Γιώργου Καρανάσιου όλα εξελίχθηκαν ομαλά.

*** Στην έναρξη του ματς κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών ενεργειών στο Παρίσι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4-14

Οκτάλεπτα: 1-4, 0-3, 2-6, 1-1.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Καραμπέτσος Πάβιτς
Καπετανάκης Μυλωνάκης 1
Σαρτζετάκης Δελακάς 2
Καλογεράκος Γεννηδουνιάς 1
Βιτέλας 1 Φουντούλης Ι. 5
Πρίμορατς 2 Σμιθ
Κονγουέι 1 Ποντικέας
Καρούντζος Ντόσκας 1
Αφρουδάκης Γ. Μουρίκης
Δερμιτζάκης Δ. Κολόμβος 1
Τοράκης Δερβίσης
Γαβαλάς Ι. Βλαχόπουλος 3
Καλομενίδης Γαλανόπουλος
Πανταζόπουλος
Γρηγοριάδης
Προπονητής: Τεό Λοράντος Προπονητής: Θοδωρής Βλάχος

Διαιτητές: Σταυρίδης, Κουρτίδης

Αλυτάρχες: Κώστας Καραμουσουλάκης, Λάμπρος Μιχαηλίδης

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής