ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Επίδειξη νέων προγραμμάτων από την Εθνική ομάδα

  17.02.2020 19:53       2692

Επίδειξη των νέων προγραμμάτων που θα συνοδέψουν την προσπάθεια της καλλιτεχνικής κολύμβησης να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα από τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας στο κλειστό κολυμβητήριο του Αγίου Κοσμά.

Το προολυμπιακό τουρνουά θα πραγματοποιηθεί τέλη Απριλίου στο Τόκιο και δώδεκα αθλήτριες μετέχουν στην προσπάθεια αυτή για την κατάκτηση ενός εκ των τεσσάρων εισιτηρίων που θα φέρουν την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα. Στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη έχουν ήδη προκριθεί η Ρωσία, η Ιαπωνία, η Κίνα, ο Καναδάς, η Αίγυπτος, η Αυστραλία και τις υπόλοιπες τέσσερις θέσεις θα διεκδικήσουν η Ιταλία, η Ουκρανία, η Ισπανία, η Ελλάδα, η Γαλλία, το Μεξικό και οι ΗΠΑ. Σύμφωνα με την πρόσφατη κατάταξη του παγκόσμιου πρωταθλήματος (καλοκαίρι 2019) η Ελλάδα είναι εμπρός από την Γαλλία, το Μεξικό και τις ΗΠΑ και διατηρεί ελπίδες πρόκρισης στους αγώνες.

Τα δώδεκα κορίτσια που θα διεκδικήσουν τις εννέα θέσεις στην προολυμπιακή και στην συνέχεια στην Ολυμπιακή ομάδα είναι: Ευαγγελία Πλατανιώτη, Εβελίνα Παπάζογλου, Γεωργία Βασιλοπούλου, Μαρία Αλζιγκούζη, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Ελένη Φραγκάκη, Δανάη Καριώρη, Μαρία Καραπαναγιώτου, Ελένη Δεληγιάννη, Πηνελόπη Καραμέσιου, Αντριάνα Μισίκεβιτς, Βιολέτα Ζουζουνη. 

Τα νέα προγράμματα παρουσιάστηκαν από την υπεύθυνη του αθλήματος Μαρία Θηβαίου, την ομοσπονδιακή προπονήτρια Ναταλία Τσερνέσκα και την Ισπανίδα Άννα Τάρες, που είναι η νέα συνεργάτιδα της ΚΟΕ και επί σειρα ετών πρωταγωνίστρια στην διεθνή σκηνή με την Ισπανία.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε σύσσωμο το προεδρείο της Ομοσπονδίας με επικεφαλής τον πρόεδρο κύριο Δημήτρη Διαθεσόπουλο, ενώ μετά το πέρας οι προπονήτριες και οι αθλήτριες μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου που έδωσαν το παρόν (φωτογραφίες).

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ : ΝβΧ