ΤΕΧΝΙΚΗ / Καλαϊτζογλίδης

«Επιφυλακτικοί αλλά και αισιόδοξοι»

  27.07.2014 13:09       868

Για το Λινιάνο της Ιταλίας αναχώρησε η Εθνική ομάδα Τεχνικής κολύμβησης, προκειμένου να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (29 Ιουλίου-3 Αυγούστου) Ανδρών-Γυναικών.

Για τη συμμετοχή της ελληνική ομάδας, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός και συνοδός της ομάδας στην Ιταλία (μαζί με τον Αλέξανδρο Ξιάρχο), Γιάννης Καλαϊτζογλίδης: «Ξεκινώντας, για μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, δε μπορούμε να θέσουμε ξεκάθαρους στόχους. Είμαστε πάντα επιφυλακτικοί, αλλά και αισιόδοξοι γιατί τα παιδιά με βάση αποτελέσματα και επιδόσεις στο πρόσφατο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών έδειξαν ότι είναι σε καλή κατάσταση. Περιμένουμε συνολικά υψηλό επίπεδο στη διοργάνωση. Η Σοφία Κτενά και ο Λουκάς Καρεντζόπουλος μετά το τέλος της θα παραμείνουν 3 ακόμα μέρες προκειμένου να συμμετάσχουν στην Πανεπιστημιάδα, υπό την αιγίδα της CMAS παγκόσμιας ομοσπονδίας τεχνικής κολύμβησης. Είναι πολύ σημαντικό γιατί βοηθά το άθλημα σε προβολή και ανάπτυξη»

Η Σοφία Κτενά,  μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, σχολίασε: «Η προετοιμασία  μου κύλησε σε πολύ καλά επίπεδα. Είχα έναν τραυματισμό αλλά δεν ήταν ιδιαίτερα σοβαρός. Πάμε για να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας  μας έγινε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών. Εκεί με βοήθησε και το επίπεδο να προετοιμαστώ, να κάνω μια πρόβα ενόψει του Ευρωπαϊκού. Μετά υπάρχει η Πανεπιστημιάδα, όπου εγώ και ο Λουκάς θα κάτσουμε 3 μέρες. Είναι σημαντικό για το άθλημα να γίνονται όσο το δυνατόν περισσότερες προσπάθειες για την προβολή του».

Ο Λουκάς Καρεντζόπουλος, από την πλευρά του, σημείωσε: «Είμαστε σε καλή κατάσταση. Το Πανελλήνιο κατηγοριών μας βοήθησε αρκετά ώστε να δούμε τις δυνάμεις μας και να κάνουμε μια τελική προπόνηση ενόψει του Ευρωπαϊκού. Προσωπικά βάζω στόχο τις καλές επιδόσεις και αν συνοδευτούν με μετάλλια θα είμαι πολύ ευχαριστημένος».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος