ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / PYTHIA CUP

Επίκεντρο η Ιτέα σε σπουδαίο τουρνουά

  21.07.2022 22:43       1282

Στο δρόμο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα (Κ18) που διεξάγεται στο Βελιγράδι (31/7-8/8), η Εθνική μας ομάδας υδατοσφαίρισης Νεανίδων θα αγωνισθεί στην Ιτέα το τριήμερο 22-24 Ιουλίου στο σπουδαίο τουρνουά «Πύθια Καπ». Μαζί και οι ομάδες της Αυστραλίας, των ΗΠΑ, της Ουγγαρίας και της Ολλανδίας, που θα μετάσχουν όλες τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Μια μέρα πριν το πρώτο σπριντ, παραχωρήθηκε η επίσημη συνέντευξη τύπου.

Η Ταμίας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας, Ελευθερία Σαραντίδου, τόνισε: «Εκφράζω και τις ευχαριστίες του προέδρου της ΚΟΕ, Κυριάκου Γιαννόπουλου που θα βρίσκεται μαζί μας στην τελετή έναρξης του τουρνουά το βράδυ της Παρασκευής. Η Στερεά Ελλάδας μας δέχεται πάντα με ανοιχτές αγκάλες,  και αυτή τη στιγμή στη Χαλκίδα που προετοιμάζεται η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών, στα Άσπρα Σπίτια που θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα open water 24-26/7 και στην Ιτέα, φιλοξενούνται ή θα φιλοξενηθούν τρία σημαντικά γεγονότα για εμάς. Ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία, τον Δήμαρχο κ.Ταγκαλή, τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ.Κούσουλα, τον αντιδήμαρχο Ιτέας κ.Τσατσαρώνη, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την «ψυχή» της διοργάνωσης, την πρόεδρο του ΝΟ Ιτέας, Γεωργία Τριψάνα».

Η Ομοσπονδιακή τεχνικός Ευτυχία Καραγιάννη, είπε: «Σε μια εβδομάδα αναχωρούμε για το Βελιγράδι που θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων και είναι εξαιρετική ευκαιρία σε αυτό το πολύ δυνατό τουρνουά να δοκιμάσουμε πράγματα».

Η Εύη Μωραϊτίδου, έφορος της ΚΟΕ στην υδατοσφαίριση Γυναικών, τόνισε ότι: «Πολλές ακόμα ομάδες εκδήλωσαν ενδιαφέρον να αγωνιστούν, σας υποσχόμαστε πολύ καλά παιχνίδια και σας ευχαριστούμε που στηρίζεται την ομάδα μας στο δρόμο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Η αρχηγός Φωτεινή Τριχά, εξέφρασε τη χαρά των κοριτσιών που θα αγωνιστούν σε αυτό το τελευταίο τεστ πριν το μεγάλο ραντεβού στο Βελιγράδι.

Χαιρετισμούς απηύθυναν, ο Δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Ευάγγελος Κούσουλας, και ο αντιδήμαρχος Ιτέας Γιώργος Τσατσαρώνης.

Δειτε το σχετικο βίντεο του Fokidasports που ακολουθεί:

Σχετικά με το τουρνουά κι ΕΔΩ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ