ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΑΝΔΡΩΝ / Α’ ΦΑΣΗ

Επικράτηση με ανατροπή στο φινάλε ο Πανιώνιος, 9-7 τον Παναθηναϊκό

  10.11.2022 06:12       819

Ένα συγκλονιστικό ματς με όλα τα στοιχεία του ντέρμπι έγινε το βράδυ της Τετάρτης (9/11) στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης, ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Παναθηναϊκό, στο εξ' αναβολής από την 6η αγωνιστική του Α' Ομίλου της Α1 πόλο Ανδρών, με νικητές στο φινάλε τους Νεοσμυρνιώτες, με 9-7 και μάλιστα με ανατροπή στην ανατροπή. Είναι η πέμπτη συνεχόμενη νίκη του "ιστορικού", που εδραιώνεται στη 2η θέση της βαθμολογίας του Ομίλου.

Ο Πανιώνιος ήταν το θεωρητικό φαβορί, αλλά ο Παναθηναϊκός αποδείχθηκε "σκληρό καρύδι" και κόντραρε στα ίσα τον αντίπαλό του μέσα στην καυτή έδρα του. Πολύ καλές άμυνες και σπουδαία εμφάνιση από τους δυο τερματοφύλακες (Λιμαράκη και Ριστίσεβιτς), το σκορ κρατήθηκε χαμηλά στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και η ομάδα του Κώστα Δήμου προηγήθηκε με 5-3, στο τέλος της 3ης περιόδου.

Οι παίκτες του Δημήτρη Μάζη αντεπιτέθηκαν και κατάφεραν να περάσουν μπροστά με 6-5 και 7-6 (Χρήστος Σιαμάς, 2:04 πριν από τη λήξη). Όμως ο Πανιώνιος είπε τις τελευταίες κουβέντες, καθώς έκανε την ανατροπή και πήρε τη νίκη. Ο Νίκος Κοπελιάδης ισοφάρισε σε 7-7, στο 1.32 πριν από το τέλος κι ο Αλέξανδρος Γούνας έδωσε προβάδισμα 8-7, στα 30 δευτερόλεπτα.

Οι πράσινοι προσπάθησαν για την ισοφάριση στην τελευταία τους επίθεση, κατεβάζοντας στα αντίπαλα καρέ και τον τερματοφύλακά τους Ροστίσεβιτς, αλλά οι Νεοσμυρνιώτες έβγαλαν την άμυνα και στη συνέχεια την κόντρα. Έτσι ο Κοπελιάδης (κορυφαίος σκόρερ του Πανιωνίου με 4 γκολ) σκόραρε στο άδειο τέρμα για το τελικό 9-7.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 9-7

Οκτάλεπτα: 1-1, 3-1, 1-1, 4-4.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Κώστας Δήμου): Λιμαράκης, Κοπελιάδης 4, Μπουζαλάς, Γκιουβέτσης 2, Μπιτάτζε 1, Νταλάπας, Καλαϊτζής, Μουρατίδης, Παπάκος, Γούνας 1, Σπούνερ, Καπετανάκης 1, Αναγνώστου, Κατραούρας, Κανελλόπουλος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Μάζης): Ριστίσεβιτς, Τζελάτης 1, Κανδανολέων, Σιαμάς Γ., Δευτεραίος, Τόττης, Άντζιτς 1,  Σγουρίδης 1, Χατζηγούλας 2, Δερμιτζάκης, Σιαμάς Π., Αλβέρτης 1, Κρατημένος, Σιαμάς Χρ. 1, Ζερβουδάκης.

Διαιτητές: Μαρκοπούλου, Παντελής

Αλυτάρχης: Βασίλης Λαγός

Την Πέμπτη (10/11) στις 16:30, στο κολυμβητήριο Χανίων, γίνεται ο εξ' αναβολής από την 4η αγωνιστική ΝΟ Χανίων - ΝΟ Βουλιαγμένης.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής