ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Επίσημος καθηγητής στη νέα σχολή διαιτητών της LEN o Σταυρόπουλος

  20.03.2016 13:14       2370

Μια ιδιαίτερη τιμητική πρόσκληση δέχτηκε ο πρώην διεθνής διαιτητής υδατοσφαίρισης Νίκος Σταυρόπουλος και δίδαξε για μια ακόμη χρονιά ως επίσημος καθηγητής στη νέα σχολή διαιτησίας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (LEN) στη Ρώμη, από την Παρασκευή 17 Μαρτίου έως και σήμερα (Κυριακή 20/3).

Η εκπαίδευση και η επιμόρφωση 19 νέων Ευρωπαίων διαιτητών πόλο, που βρίσκονται στο προάστιο Όστια της αιώνιας πόλης, αφορούσε τη θεωρητική και πρακτική προετοιμασία τους στο πλαίσιο των εξετάσεων για την επιλογή τους ως διεθνείς διαιτητές.

Ο Σταυρόπουλος, μέσα από επιστημονική και πρακτική προσέγγιση, παρουσίασε το ενδιαφέρον θέμα της προσωπικής ανάπτυξης της προσωπικότητας των διαιτητών μέσα από την εισήγηση του «Συναισθηματική Νοημοσύνη και Διαιτητής Υδατοσφαίρισης» καθώς και θεσμικά ζητήματα των διεθνών διαιτητών, με την ιδιότητα του ως γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Διαιτητών (WWR).

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μαθήματα παρακολούθησαν δύο Έλληνες διαιτητές που είναι υποψήφιοι για να πάρουν το επίσημο σήμα διαιτητή της LEN. Πρόκειται για την Παναγιώτα Δημητροπούλου και τον Κωνσταντίνο Γιαννούλη, που βρίσκονται στο προπονητικό κέντρο της Όστια για να περάσουν το πρώτο στάδιο των μαθημάτων.

Οι ΦΩΤΟ από τα μαθήματα της Σχολής με τον Νίκο Σταυρόπουλο, τους μαθητές του και παράγοντες της LEN.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής