ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

Επίσκεψη Ανδριανού στο καταδυτήριο του Αγ. Κοσμά

  18.07.2014 14:53       1156

Σε παλαιότερη συνέντευξη του, ο Πέτρος Φυρίγος, ομοσπονδιακός τεχνικός στο άθλημα των καταδύσεων είχε τονίσει: «Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να υπάρξει κινητοποίηση των υπευθύνων;».

Το μεσημέρι της Πέμπτης, στο καταδυτήριο του Αγ. Κοσμά, όπου προετοιμάζεται η Ελληνική αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τον ερχόμενο Αύγουστο στο Βερολίνο, συνέβη ένα ατύχημα. Ο αθλητής Μιχάλης Φαφαλής, ενώ εκτελούσε μια άσκηση κατά τη διάρκεια της προπόνησης, ..έχασε κυριολεκτικά τη γη κάτω από τα πόδια του με τον βατήρα πάνω στον οποίο βρισκόταν, να κόβεται στα δύο. Αποτέλεσμα, ο αθλητής να τραυματιστεί, ευτυχώς όχι σοβαρά και να διαγνωστεί με θλάση στη μέση.

Ο κ. Φυρίγος προκάλεσε, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, τον υφυπουργό Πολιτισμού και υπεύθυνο για θέματα αθλητισμού κ. Ανδριανό και τους συνεργάτες του, να μεταβούν στο καταδυτήριο και να δουν υπό ποιες τραγικές συνθήκες προετοιμάζονται οι αθλητές μας, με ένα σανίδι να έχει απομείνει στο άλλοτε Ολυμπιακό καταδυτήριο.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση και σήμερα το μεσημέρι ο κ.Ανδριανός και το επιτελείο του βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά, είδαν την κατάσταση που επικρατεί, τους χώρους με τα σπασμένα σανίδια, πήραν τα απαραίτητα στοιχεία και ενημερώθηκαν πλήρως για τα όσα τραγικά βιώνουν οι αθλητές μας καθημερινά.

Ο κ. Ανδριανός ενημέρωσε τον κ. Φυρίγο ότι αύριο κιόλας θα εκταμίευε 50.000 για τέσσερα νέα τραμπολίνα στο κλειστό καταδυτήριο. Διαβεβαίωσε επίσης, τον ομοσπονδιακό τεχνικό των καταδύσεων ότι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015 οι εγκαταστάσεις στον Αγ. Κοσμά θα παραμείνουν ανοιχτές, ενώ ήδη κύκλοι του Υπουργείου εξετάζουν μια λύση που θα μπορούσε να σώσει τους παράγοντες που ασχολούνται με τις καταδύσεις. Στην Άνω Γλυφάδα, υπάρχει ένα παλιό στρατόπεδο, όπου σε βάθος χρόνο εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνει επανεγκατάσταση των πισινών και να μετατραπεί σε προπονητικό κέντρο για το άθλημα. Αυτό θα λύσει τα χέρια προπονητών και αθλητών ενόψει και Ολυμπιακής χρονιάς, το 2015-2016.

Βεβαίως, δεν έχει υπάρξει ακόμη λύση στο μέρος το οποίο θα χρησιμοποιούν οι καταδύτες για προπόνηση μέχρι και τις 15 Αυγούστου, όπου η αποστολή θα μεταβεί στο Βερολίνο, με ορατό τον κίνδυνο, οι Έλληνες να μην αγωνιστούν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο κ. Ανδριανός δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει μια λύση, με τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ να αποτελούν  τη μοναδική λύση, αλλά με το συγκεκριμένο κολυμβητήριο να μην έχει αδειοδότηση από την πολιτεία για να φιλοξενήσει αθλητές.

Ο κ. Φυρίγος, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, θέλησε να ευχαριστήσει τον κ. Ανδριανό για το άμεσο ενδιαφέρον που έδειξε και για τη βοήθεια που έδειξε πρόθυμος να προσφέρει: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ.Ανδριανό και τους συνεργάτες του. Μετά τα όσα έγιναν, άμεσα ενδιαφέρθηκαν, ήρθαν μιλήσαμε για τα προβλήματα, μας πρότειναν κάποιες λύσεις και αυτό είναι ένα θετικό στοιχείο. Εύχομαι και ελπίζω να γίνουν βήματα για την καλυτέρευση της κατάστασης γιατί αλλιώς το άθλημα μας θα εξαφανιστεί, ένα άθλημα που μας έχει χαρίσει Ολυμπιακά μετάλλια».

Για το θέμα εκφράσθηκε και ο ταμίας της ΚΟΕ, κ. Ηλίας Ξιάρχος ο οποίος θεωρεί σημαντική την πρωτοβουλία του Υφυπουργού να επισκεφτεί σήμερα τις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, να διαπιστώσει τα μεγάλα προβλήματα και να δώσει άμεση λύση.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Ανδριανό για την στάση του. Δήλωσε "παρών", είδε τα προβλήματα, πήρε αποφάσεις και έδωσε λύσεις. Όχι μόνο οι καταδύσεις θα αποκτήσουν νέο υλικό, αλλά και η προετοιμασία ενόψει των σπουδαίων υποχρεώσεων που ακολουθούν, θα είναι άρτια», υποστήριξε ο παράγοντας της ΚΟΕ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος