ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ/ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

"Επιστρέφουμε στα νορμάλ παιχνίδια"

  16.01.2016 00:16       2783

Αποστολή ΠΣΑΤ: Γιάννης Αναγνωστόπουλος

Παρά την ήττα από τη Ρωσία, το σημαντικό για τον ομοσπονδιακό τεχνικό Θοδωρή Βλάχο είναι ότι η ομάδα επιστρέφει στα παιχνίδια στα οποία το ζητούμενο είναι μόνο η νίκη, έστω και μισό γκολ.

Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΛΑΧΟΣ δήλωσε:

«Τελικά αποδείχτηκε ότι δεν μπορούμε να παίξουμε μ’ αυτό τον τρόπο εμείς. Προσπαθήσαμε σιγά σιγά να χτίσουμε μια διαφορά, δεν το καταφέραμε στα δυο πρώτα οκτάλεπτα, κάτι έγινε στο τρίτο, είπαμε μήπως στο τέταρτο μπορέσουμε να διευρύνουμε τη διαφορά με πιο πολύ κολύμπι, με μηδέν στην άμυνα, δεχτήκαμε ένα γκολ γρήγορο, άλλαξαν μετά όλα τα δεδομένα και τελικά ήρθε και η απογοήτευση, οπότε μείναμε σ’ αυτό το αποτέλεσμα που ήρθε σήμερα. Είδα την ομάδα μου να παίζει πολύ καλά στο πρώτο παιχνίδι με την Ουγγαρία, στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, σαν απ’ το καλοκαίρι με τον ίδιο τρόπο, τα επόμενα δυο παιχνίδια ήταν κάτι το διαφορετικό και χάσαμε την ουσία του παιχνιδιού και κυνηγούσαμε «φαντάσματα». Θέλω να ξαναμπούμε πάλι σε νορμάλ ρυθμούς, ν’ αντιμετωπίσουμε και να σχεδιάσουμε παιχνίδια κανονικά, να τα κερδίσουμε έστω και με μισό γκολ, αρχής γενομένης απ’ το παιχνίδι της Ρουμανίας, ώστε να περάσουμε στην οκτάδα και μετά να κοιτάξουμε, αν καταφέρουμε να προκριθούμε απ’ αυτό, τον επόμενο αντίπαλο. Οπότε θα χαρώ πολύ αυτές τις δυο μέρες να προετοιμαστούμε πλέον διαφορετικά και σωστά και οι παίκτες μου ν’ ανταποκριθούν πλέον σ’ ένα πραγματικό παιχνίδι».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΦΡΟΥΔΑΚΗΣ:

Ο αρχηγός της Εθνικής Χρήστος Αφρουδάκης απάντησε στην ερώτηση αν, ουσιαστικά, από ένα σημείο και μετά η ομάδα επέλεξε αντίπαλο.«Ουσιαστικά ήταν ένα παιχνίδι για το οποίο είχαμε μια ιδιαίτερη πίεση, χωρίς να υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος κατά τη γνώμη μου, για να δημιουργήσουμε μια διαφορά. Η αλήθεια είναι ότι δεν καταφέραμε να τη «χτίσουμε μέσα στο παιχνίδι αυτή τη διαφορά και στο τέλος κατά κάποιον τρόπο καταρρεύσαμε. Δεν μπορώ να πω ότι παρατήσαμε το παιχνίδι, γιατί δεν θα ήταν και ηθικά σωστό να πω κάτι τέτοιο, αλλά σίγουρα δεν μας ενδιέφερε κιόλας από ένα σημείο και μετά να κερδίσουμε μ’ ένα γκολ. Δεν μας έκανε κάτι, δεν μας εξυπηρετούσε σε κάτι. Από εκεί και πέρα η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη και είναι πάρα πολύ σημαντικό ένα παιχνίδι απέναντι στους Ρουμάνους και ό,τι θέλει ας γίνει. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Κατά κάποιον τρόπο, τι κι αν βγαίναμε δεύτεροι, τι αν βγαίναμε τρίτοι, ο αντίπαλος σ’ αυτή τη φάση, είτε η Γερμανία, είτε η Ρουμανία θα ήταν στο ίδιο επίπεδο. Κατά κάποιον τρόπο αποφύγαμε τους Σέρβους, θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, αλλά είναι πάρα πολύ σημαντικό το παιχνίδι το οποίο έρχεται για την οκτάδα».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΟΥΝΑΣ:

Για τον Αλέξανδρο Γούνα το σημαντικό είναι να κερδίσουμε τους Ρουμάνους.«Το σημαντικό για εμάς δεν είναι ότι αποφύγαμε τους Σέρβους. Αν θέλεις να φτάσεις στην κορυφή πρέπει να τους κερδίσεις όλους. Πιστεύω ότι πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι, γιατί η Ρουμανία είναι μια πολύ καλή ομάδα και από εκεί και πέρα να βλέπουμε κάθε φορά το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Να δούμε τους Ρουμάνους, μετά όποιος άλλος έρθει. Πρέπει εμείς από εδώ και πέρα να μπούμε στην αύρα της νίκης, ώστε να καταφέρουμε να κάνουμε κάτι καλό. Προσπαθήσαμε από την αρχή να πάρουμε τη νίκη, είχαμε το άγχος να πάρουμε τη διαφορά που έπρεπε για να βγούμε πρώτοι. Δεν τα καταφέραμε, κοιτάζουμε τον επόμενο αντίπαλο και να δούμε πως θα πάμε".

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ