ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Επιστροφή του Γρηγοριάδη στην κορυφή της Ευρώπης

  22.05.2012 19:01       1621

Σεφτέ έκανε στα μετάλλια η ελληνική αποστολή στο Ντέμπρετσεν, όπου διεξάγεται το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κολύμβησης ανδρών / γυναικών, για το 2012. Ο Άρης Γρηγοριάδης (φώτο) επικράτησε του Γερμανού Χέλγκε Μόιβ στα 100μ. ύπτιο, που ήταν πρώτος στους χτεσινούς ημιτελικούς και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο για την χώρα μας!

Ο πρωταθλητής μας - κολυμβητής του Άρη Θεσσαλονίκης - έκανε αυτό που του είχε ζητήσει ο προπονητής του χθες. Αυτό σημαίνει πως με χρόνο 53.86 (λίγο πιο πάνω από το 53.50, το οποίο είχε θέσει σαν στόχο ο Χρυσάφης Βαγγελακάκης χθες στην Ιστοσελίδα μας), άφησε πίσω του σπουδαίους αντιπάλους του, χαρίζοντας μια σημαντική διάκριση στην Ελλάδα.

Θυμίζουμε πως ο Άρης Γρηγοριάδης είχε κατακτήσει δύο μετάλλια (ασημένιο και χάλκινο) στο Ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης (2006), και άλλα δύο (χρυσό, ασημένιο) στο Αϊντχόφεν (2008). Κορυφαία του διάκριση ασφαλώς το χρυσό μετάλλιο το 2005 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μόντρεαλ (50μ ύπτιο).

Τελικό η Νέρι, ρεκόρ η Βουρνά

Στην κούρσα που προγηγήθηκε αυτής του Γρηγοριάδη, η Νέρι Νιανγκουάρα έκανε επίσης μια πολύ καλή εμφάνιση στον ημιτελικό των 100μ. Ελεύθερο, με χρόνο 54.98 (τερμάτισε 3η), και προκρίθηκε στον αυριανό τελικό.

Τέλος, στα 50μ. πεταλούδα γυναικών, η Κρίστελ Βουρνά τερμάτισε 6η στον τελικό, με επίδοση 26.52, που βελτιώνει ακόμη περισσότερο το δικό της πλέον Πανελλήνιο ρεκόρ (από τον ημιτελικό).

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της ελληνικής αποστολής:

Άρης Γρηγοριάδης ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ  53.86 (100μ. Ύπτιο)

Νέρι Νιαγκουάρα 3η 54.98 (100μ. Ελεύθερο) ημιτελικός

Κριστέλ Βουρνά 6η 26.52 (50μ. Πεταλούδα) τελικός

Διαθεσόπουλος: "Σηκώσαμε και πάλι τη γαλανόλευκη ψηλά"

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, μιλώντας για τις επιτυχίες της ελληνικής κολύμβησης στο Ντέμπρετσεν, είπε:

«Σε αυτήν την αδιανόητη και δύσκολη κατάσταση για τον ελληνικό αθλητισμό, με τα όσα διέρχεται η χώρα μας, το κολύμπι ξανασήκωσε την γαλανόλευκη σημαία στον υψηλότερο ιστό. Η χώρα μας έδειξε ότι υπάρχει, έχει δυναμική, έχει προοπτική, έχει δυνατότητες, και μπορεί να είναι η καλύτερη.

Συγχαρητήρια στον Άρη Γρηγοριάδη και τον προπονητή του. Κατάφερε να επιστρέψει στην κορυφή, σε μια δύσκολη και καθοριστική χρονιά γι’ αυτόν, αφού κυνηγά και την διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Επίσης, θα ήθελα να πω συγχαρητήρια στην Νέρι Νιανγκουάρα, η οποία μετά από απουσία 6 ολόκληρων χρόνων, ξαναγύρισε και παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού έδειξε ότι έχει δυνατότητες για κάτι πολύ σπουδαίο στον τελικό του αγωνίσματός της.

Τέλος πολλά συγχαρητήρια θέλω να πω και στην Κρίστελ Βουρνά για την 6η θέση στον τελικό και τα πανελλήνια ρεκόρ που πέτυχε. Η κολύμβηση για την χώρα μας δείχνει ότι είναι εδώ. Κρατά καλά και σταθερά».

Χριστόδουλος Χούμας: Μεγάλη επιτυχία

Ο τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ Χριστόδουλος Χούμας από την πλευράντου τόνισε:

 «Το χρυσό μετάλλιο αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα, αλλά και για τον ίδιο τον Άρη Γρηγοριάδη, που κατάφερε να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης μετά το 2008. Αυτό που πέτυχε, παίρνει διαστάσεις θριάμβου, αν αναλογιστεί κανείς τα προβλήματα που αντιμετώπισε μεσούσης της χρονιάς, με το κλείσιμο των κολυμβητηρίων στην Θεσσαλονίκη.

 Επίσης, θέλω να τονίσω πως είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να πετύχει στην μετά ολόσωμου μαγιώ εποχή. Μας δίνει πολλές ελπίδες για να πιστεύουμε σε μία διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος