ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

Επιτυχημένες διοργανώσεις σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη

  08.03.2015 21:01       1023

Επιτυχημένοι κρίνονται οι Χειμερινοί αγώνων προαγωνιστικών Κατηγοριών που διοργανώθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή συνολικά 2.200 κολυμβητών περίπου, έναν αριθμό που ικανοποίησε τους ομοσπονδιακούς μας προπονητές που παρακολούθησαν τους αγώνες.

Ο Νίκος Κραουνάκης, τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ στην κολύμβηση βρέθηκε στο κολυμβητήριο της Νίκαιας, βγάζοντας χρήσιμα συμπεράσματα από τη συνολική παρουσία των μικρών κολυμβητών: «Ήταν μία επιτυχημένη διοργάνωση, η οποία κύλησε ομαλά παρά τον τεράστιο όγκο των αθλητών που πήραν μέρος. Το ένα πολύ θετικό που αποκομίσαμε είναι ότι  οργανώσαμε το πρόγραμμα σε ξεχωριστές αγωνιστικές ενότητες  ανάλογα με την ηλικία και το κατάμεστο και τις 3 μέρες κολυμβητήριο υποδέχτηκε χωρίς προβλήματα όλους αυτούς τους αθλητές και αθλήτριες. Το δεύτερο πολύ σημαντικό συμπέρασμα είναι ότι η βάση των αθλητών που θα αποτελέσουν το μέλλον της ελληνικής κολύμβησης έδειξε καλά στοιχεία και πολύ όρεξη παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν. Η μεγάλη συμμετοχή στους αγώνες αποδεικνύει ότι παρά τα προβλήματα, το άθλημά μας παραμένει ιδιαίτερα ψηλά στις προτιμήσεις των παιδιών και ότι με τη βοήθεια τόσο από την ΚΟΕ όσο και από την πολιτεία μπορούμε να ελπίζουμε σε ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών στις οποίες κολυμπά η νέα γενιά των αθλητών μας».

Ο Βαγγέλης Βούλτσος, ομοσπονδιακός προπονητής Β. Ελλάδας που παρακολούθησε τους αγώνες στη Θεσσαλονίκη σημείωσε: «Με μεγάλη επιτυχία και αυξημένη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι Χειμερινοί αγώνες προαγωνιστικών Κατηγοριών και στη Θεσσαλονίκη. Είδαμε ένα πολύ καλό επίπεδο στους αγώνες και πληθώρα καλών ατομικών επιδόσεων, κάτι που μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον. Επιπλέον, η πολύ μεγάλη συμμετοχή σε αυτούς τους Αγώνες είναι ενθαρρυντική για το δυναμικό των σωματείων της Βόρειας Ελλάδας».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ