ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ

Επιτυχημένη η εκδήλωση της προεθνικής ομάδας συγχρονισμένης

  18.01.2014 19:15       781

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε στο Κολυμβητήριο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, η εκδήλωση της ΚΟΕ, για την προεθνική ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης. Σε μια πρώτη γεύση οι θεατές της εκδήλωσης απήλαυσαν το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει η εθνική ομάδα στο Μεσογειακό Κύπελλο, τον Ιούλιο στην Αλεξανδρούπολη,  αλλά και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Φιλανδία, τον Οκτώβριο.

Δίνοντας μία πραγματική παράσταση, παρά την ελάχιστη προετοιμασία τους, «ανάγκασαν» κοινό και διοικούντες να ξεσπάσουν σε θερμό χειροκρότημα. Οι επιδείξεις τους περιείχαν  ομαδικό  πρόγραμμα και πρόγραμμα δύο ατόμων.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, o πρόεδρος της ΚΟΕ ,κ. Διαθεσόπουλος, απηύθυνε χαιρετισμό προς το κοινό αναφερόμενος, σε εντονότατο ύφος, στα προβλήματα του αθλήματος. «Σας καλωσορίζουμε όλους στην εκδήλωση αυτή, η όποια έχει ως στόχο να αποδείξουμε πως αγωνιζόμαστε ακόμη για το καλό του ελληνικού αθλητισμού. Η ελληνική κολύμβηση έχει εγκαταλειφθεί ,δεν τους ενδιαφέρει. Είμαστε η μονή ομοσπονδία που παλεύει και έχουμε καταφέρει να διακρινόμαστε συνεχώς. Κλειστά κολυμβητήρια και ελάχιστες επιχορηγήσεις είναι αυτό που βιώνουμε σαν άθλημα. Η σημερινή κοινωνία απαιτεί αλληλεγγύη και αυτό εκπροσωπεί η εκδήλωση αυτή.

Ο κ. Διαθεσόπουλος δήλωσε επίσης: «Η ΚΟΕ είναι άγνωστο πως επιβιώνει. Η  πατρίδα δεν μπορεί να είναι απούσα από τις μεγάλες διοργανώσεις . Αυτό καταδεικνύει την αδιαφορία της κυβέρνησης προς την ίδια την πατρίδα».

Ο Δημήτρης Φαραντούρης πρόεδρος της επιτροπής της συγχρονισμένης κολύμβησης τόνισε: «Θέλω να πω συγχαρητήρια στα κορίτσια και τις προπονήτριες. Είναι μόνο η αρχή αυτών των εκδηλώσεων.'' Για τα προβλήματα που βιώνει το άθλημα τόνισε «με αλληλεγγύη θα τα καταφέρουμε».

Έπειτα, τον λόγο πήρε η ομοσπονδιακή προπονήτρια συγχρονισμένης κολύμβησης, Μαρία Θηβαίου, η οποία σημείωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενες που πραγματοποιούνται τέτοιες εκδηλώσεις. Είναι μια καλή ευκαιρία , άλλωστε, για εξάσκηση για τον επόμενο μας στόχο, την διάκριση στο Μεσογειακό Κύπελλο. Ενώ για τις φωνές των ανθρώπων του αθλήματος για τα ζητήματα  που βιώνουν καθημερινά προτίμησε να κρατήσει χαμηλούς τόνου λέγοντας «σίγουρα οι συνθήκες είναι αντίξοες αλλά εμείς θα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο αγωνιστικό κομμάτι».

Σε ερώτηση για το πώς βιώνουν οι αθλήτριες τις δυσκολίες απάντησε: «Παραμένουν πιστές στους στόχους τους. Είναι σίγουρα αξιέπαινες για την προσπάθεια τους. Το ταλέντο τους θα τις βοηθήσει να ανταπεξέλθουν».


Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος