ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ

Επιτυχημένη η επίδειξη της Εθνικής Γυναικών και Νεανίδων

  11.03.2014 19:23       1327

ΦΩΤΟ: Η Εθνική ομάδα Νεανίδων

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίδειξη των προγραμμάτων των Εθνικών μας ομάδων Γυναικών και Νεανίδων Συγχρονισμένης κολύμβησης στις φετινές αγωνιστικές τους υποχρεώσεις,σε μια εκδήλωση που έγινε στο κολυμβητήριο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

Είναι η δεύτερη που γίνεται φέτος, μετά από αντίστοιχη επίδειξη της Εθνικής ομάδας Κορασίδων τον Ιανουάριο και σκοπό έχει την οικονομική ενίσχυση της προετοιμασίας των Εθνικών μας ομάδων.Για το σκοπό αυτό άλλωστε, στην εκδήλωση υπήρχε γενική είσοδος στο κολυμβητήριο με το συμβολικό ποσό των 5 ευρώ.

Πλήθος κόσμου παρέστη στην εκδήλωση, ενώ παραβρέθηκαν και μαθητές από σχολεία της περιοχής.

Με την παρουσία τους τίμησαν τόσο το άθλημα όσο και την προσπάθεια των Εθνικών μας ομάδων, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής πόλο γυναικών Γιώργος Μορφέσης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός κολύμβησης Νίκος Γέμελος, ο ομοσπονδιακός τεχνικός των καταδύσεων Πέτρος Φυρίγος καθώς και ο τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ στο άθλημα της κολύμβησης Νίκος Κραουνάκης. Το "παρών" έδωσε και ο Δημήτρης Φαραντούρης, χορηγός και σημαντικός άνθρωπος στο χώρο της συγχρονισμένης κολύμβησης.

Τα προγράμματα που παρουσιάστηκαν αφορούν τις Εθνικές μας ομάδες Νεανίδων και Γυναικών, οι οποίες θα λάβουν μέρος στα διεθνή μίτινγκ σε Βόννη και Παρίσι, με φόντο το Παγκόσμιο πρωτάθλημα των Νεανίδων που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Ιούλιο στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, αλλά και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών στο Βερολίνο.

Πρώτο παρουσιάστηκε το Ντουέτο των Νεανίδων με την Αθανασία Τσόλα και τη Γιάννα Γκεοργκίεβα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στα «German Open» και «Paris Open».

Ακολούθησε το Ομαδικό Νεανίδων  με τις Αθανασία Τσόλα, τη Γιάννα Γκεοργκίεβα, τη Σοφία Μαλκογεώργου, τη Σοφία Σαραντίδη, την Έλενα Στραβάκου, την Αναστασία Ταξοπούλου.

Η Εθνική ομάδα των γυναικών, μετά την αποχώρηση της Δέσποινας Σολωμού στηρίζεται στην Ευαγγελία Πλατανιώτη αλλά και στις αθλήτριες που διεκδικούν να την πλαισιώσουν στις ερχόμενες διοργανώσεις. Στο τεχνικό ντουέτο εξαιρετικό πρόγραμμα παρουσίασαν οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Μαρίνα Αλζιγκούζη αλλά και το έταιρο δίδυμο που αποτελείται από τις Εβελίνα Παπάζογλου και Ευαγγελία Κουτίδη.

Η επίδειξη έκλεισε με το πρόγραμμα του Κόμπο Νεανίδων με τις Αθανασία Τσόλα, Γιάννα Γκεοργκίεβα, Σοφία Μαλκογεώργου, Σοφία Σαραντίδη, Έλενα Στραβάκου, Αναστασία Ταξοπούλου, Αναστασία Μπρεζεράκου, Ελευθερία Γκουζούνα και Βαλεντίνα Φαραντούρη.

Η ομοσπονδιακή τεχνικός του αθλήματος Μαρία Θηβαίου δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επιδειξης: «Έχουμε αποφασίσει από την αρχή της χρονιάς ναι διοργανώσουμε ένα πρόγραμμα επιδείξεων σε κάθε καμπ τα οποία γίνονται για την προετοιμασία για τους Αγώνες και με αυτό τον τρόπο να μπορέσουμε έχοντας μια υποτυπώδη οικονομική ενίσχυση των 5 ευρώ να ενισχύσουμε οικονομικά τις Εθνικές ομάδες αλλά και να διαδώσουμε το άθλημα που είναι ταυτόχρονα όμορφο και δύσκολο. Ευχαριστούμε όσους μας στήριξαν και ευελπιστούμε ότι το κοινό θα μεγαλώνει κάθε φορά που θα διοργανώνονται τέτοιες επιδείξεις. Έχουμε υπερβολικά προβλήματα, κυρίως οικονομικά, αλλά υπάρχει μεγάλη δύναμη και θέληση σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που στηρίζουν και ασχολούνται με το άθλημα μας και ζήλος από τα παιδιά και χάρη σε αυτά, όλα τα προβλήματα ξεπερνιούνται. Έχουμε δύο διεθνή μίτινγκ σε Βόννη και Παρίσι όπου θα παρουσιαστούν τα προγράμματα που είδαμε εδώ. Οι δύο μεγάλοι στόχοι είναι το Παγκόσμιο των Νεανίδων στο Ελσίνκι και το Ευρωπαϊκό των Γυναικών στο Βερολίνο".

Οι Αθανασία Τσόλα κα η Γιάννα Γκεοργκίεβα θα αποτελέσουν το Ντουέτο των Νεανίδων που θα ταξιδέψει σε Βόννη και Παρίσι για να λάβουν μέρος στα «German Open» και «France Open».Η Αθανασία Τσόλα σχολίασε: «Είχαμε 15 μέρες που προπονούμαστε μαζί. Θα πάμε να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε ενόψει του στόχου μας, που είναι το Παγκόσμιο. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που παρευρέθηκε εδώ και μας στηρίζει και οικονομικά στις προσπάθειες μας». Η Γιάννα Γκεοργκίεβα επεσήμανε από την πλευρά της: «Στόχος μας είναι τουλάχιστον η εξάδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, όπου και θα συμμετάσχουμε. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να τα καταφέρουμε».

Η Ναταλία Τσερνέσκα, έταιρη ομοσπονδιακή τεχνικός στο άθλημα της συγχρονισμένης, δήλωσε από την πλευρά της: «Η Εθνική ομάδα των γυναικών έχασε ένα βασικό της στέλεχος μετά την αποχώρηση της Δέσποινας Σολωμού. Γι’ αυτό και δοκιμάζουμε σχήματα για να βρούμε την παρτενέρ της Ευαγγελίας Πλατανιώτη.στο Ευρωπαϊκό του καλοκαιριού. Βρισκόμαστε στην αρχή της προετοιμασίας μας όμως και τα μηνύματα που εισπράττουμε είναι πολύ ελπιδοφόρα».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής - Νίκος Χαραλαμπόπουλος