ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΤΕΛΙΚΟΣ Α’ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Επιβλητική νικη του Ολυμπιακού (11-4 τον ΝΟΒ)

  05.07.2020 16:05       879

Πιο κοντά στο ενδέκατο (11ο) πρωτάθλημα της ιστορίας του, το έβδομο (7ο) συνεχόμενο, βρίσκεται ο Ολυμπιακός στην γυναικεία υδατοσφαίριση. Οι παίκτριες του Χάρη Παυλίδη επικράτησαν με 11-4 του ΝΟ Βουλιαγμένης στον πρώτο από τους τελικούς του πρωταθλήματος που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Ιουλίου στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά «Πέτρος Καπαγέρωφ». Μετά την νίκη αυτή ο Ολυμπιακός χρειάζεται άλλη μια νίκη την Τρίτη 7 Ιουλίου στο κολυμβητήριο της Βουλιαγμένης (19.00) για να στεφτεί πρωταθλητής.

Σε περίπτωση που ο ΝΟΒ επικρατήσει στον αγώνα της Τρίτης, τότε θα προσπαθήσει να κατακτήσει τον 12ο τίτλο στην ιστορία του, τον πρώτο (1ο) από το 2013, την Τετάρτη στον Πειραιά, στον τρίτο και τελευταίο τελικό της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του πρώτου τελικού. Προηγήθηκε στην πρώτη περίοδο με 5-1 και διεύρυνε την διαφορά στο σκορ στην συνέχεια. Έφθασε να προηγείται με 7 γκολ διαφορά (9-2 και 10-3).

Δεν υπάρχουν κορίτσια που να υστέρησαν από τον Ολυμπιακό που ευτύχησε να δει οκτώ (8) παίκτριες να σημειώνουν τέρμα.

Ο ΝΟΒ καλείται να αλλάξει πρόσωπο εάν θέλει να διεκδικήσει με αξιώσεις τον τίτλο. Η εικόνα των δυο ομάδων στα τελευταία παιχνίδια μαρτυρά μια υπέροχη του Ολυμπιακού.

Ο αγώνας έγινε κεκλεισμένων των θυρών και ακολουθήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που επιβάλουν οι καιροί.

Τα οκτάλεπτα: 5-1, 2-1, 2-0, 2-2 (11-4).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου Χ., Πλευρίτου Ελευθερία 2, Μπενέκου 1, Ελευθεριάδου 2, Κανετίδου 1, Αβραμίδου 1, Ασημάκη, Πλευρίτου Μαργαρίτα 2, Δούλη, Πλευρίτου Βάσω, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου, Σιούτη, Κρίστμας 1.

ΝΟΒ (Αλεξία Καμμένου): Κοτσιώνη
Πρωτοπαπά 1, Τσιμάρα 1, Ελληνιάδη, Γιαννοπούλου, Ξενάκη 1, Νίνου, Πάτρα, Κώτσια, Διαμαντοπούλου Β., Κοντονή 1, Καλαϊτζή, Λαβί, Μουστακαρία, Καϊάφα.

Διαιτητές: Μπιράκης - Πολυχρονόπουλος

Αλυτάρχης: Χαράλαμπος Τρούλος

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ