ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Α1 ΑΝΔΡΩΝ / Γ3 ΦΑΣΗ / ΠΛΕΪ ΟΦ, ΘΕΣΕΙΣ 1-4

Επιβλητικός στον τρίτο ημιτελικό ο Ολυμπιακός, 17-7 τον Απόλλωνα Σμύρνης, πέρασε τελικό (pics)

  18.05.2022 18:22       702

Ο κάτοχος του τίτλου Ολυμπιακός θα υπερασπιστεί τον τίτλο του στην 25η συνεχόμενη συμμετοχή του σε σειρά τελικών πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Ανδρών.

Επιβλητική αυτή τη φορά -και ιδίως σε σχέση με τον προηγούμενο δεύτερο τελικό όπου είχε χάσει στο Σεράφειο- ήταν η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου, στον τρίτο και καθοριστικό ημιτελικό των πλέι οφ κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά, το απόγευμα της Τετάρτης (18/5). Νίκησε με 17-7 και προκρίθηκε στους τελικούς όπου θα αντμετωπίσει, με πλεονέκτημα έδρας, τον νικητή του ζευγαριού ΝΟ Βουλιαγμένης - Πανιώνιος (παίζουν αμέσως μετά).

Ο Απόλλων Σμύρνης θα παίξει στη σειρά των μικρών τελικών (για θέσεις 3η-4η), με μειονέκτημα έδρας, κόντρα στον ηττημένο του άλλου ζευγαριού).

Με το βασικό του όπλο, την άμυνα, ο Ολυμπιακός μπλοκάρισε τα ατού των αντιπάλων και με πλουραλιστικές λύσεις στην επίθεση, κυράρχησε απόλυτα και έφτασε σε μεγάλο σκορ αυξάνοντας τη διαφορά μέχρι το φινάλε. Κορυφαίοι σκόρερ του οι Φουντούλης και Χρυσοσπάθης, με 4 γκολ έκαστος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 17-7

Οκτάλεπτα: 2-1, 4-3, 5-3, 6-0.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γραμματικός, Γκίλλας 1, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 4, Γούβης, Δερβίσης 2, Μπούσλιε, Μουρίκης 2, Κολόμβος 2, Χρυσοσπάθης 4, Φιλίποβιτς 1, Σύρμας, Μαθιόπουλος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Καβουσανός, Αλαμάνος 1, Γαρδίκας 1, Μόκκας, Γωνιωτάκης 2, Κίτσος, Γκουσάροφ 1, Χονδροκούκης, Βίσκοβιτς, Γούνας 1, Τσολακούδης, Σολανάκης 1, Δραγώνας, Τουρκομένης, Κότσκαρ.

Διαιτητές: Μπουδραμής, Μπιράκης

Αλυτάρχης: Κείμης Μαρσέλος

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής