ΤΕΧΝΙΚΗ

Επιβραβεύθηκε η Εθνική Γυναικών πόλο από τον ΟΠΑΠ

  03.04.2013 14:59       1296

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κεντρικό κτίριο του ΟΠΑΠ, η εκδήλωση για την επίδοση επιταγών στην εθνική ομάδα πόλο γυναικών, για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ το 2010. Το παρόν στην εκδήλωση, έδωσε ο Υφυπουργός αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης, ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος αλλά και προσωπικότητες της ελληνικής υδατοσφαίρισης. Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Κωνσταντίνος Λουρόπουλος (Πρόεδρος ΟΠΑΠ ΑΕ): «Είναι μια τιμητική εκδήλωση για την εθνική πόλο. Συγχαρητήρια στα κορίτσια που μας έκαναν περήφανους. Η εθνική γυναικών στο πόλο είναι σημείο αναφοράς για τον ελληνικό αθλητισμό. Μάλιστα είχαν διακρίσεις σε ένα διεθνές ανταγωνιστικό επίπεδο και είναι άξιες πρέσβειρες της χώρας. Η επίδοση επιταγών γίνεται στο πλαίσιο τα στήριξης που παρέχει ο ΟΠΑΠ για να ορθοποδήσει το πόλο και ο αθλητισμός  γενικότερα. Ο ΟΠΑΠ είναι αρωγός στην προσπάθεια της ΚΟΕ και θέλω να μοιράσω συγχαρητήρια στις παίκτριες και το τεχνικό τιμ, γιατί μας δίνουν ένα σημαντικό μήνυμα αισιοδοξίας».

Γιάννης Ιωαννίδης (Υφυπουργός αθλητισμού): «Το πόλο είναι το καλύτερο και το δυσκολότερο άθλημα στην Ευρώπη. Έχουμε την υποχρέωση να το προσέχουμε και να το αγαπάμε όλοι. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ενδιαφέρθηκε για τον αθλητισμό και συγκεκριμένα για αυτό το κομμάτι του πριμ των ελληνίδων παικτριών του πόλο. Αύριο θα εκδοθεί το σχετικό δελτίο Τύπου, για το τι θα πάρει η κάθε Ομοσπονδία. Για μένα δεν υπάρχουν μικρές και μεγάλες Ομοσπονδίες. Για παράδειγμα η κωπηλατική Ομοσπονδία θεωρείται μικρή, αλλά έχει μεγάλες επιτυχίες. Ως προς το Γιώργο το Μορφέση τον προπονητή μας, θα ήθελα να επισημάνω πως τα μετάλλια δίνουν χαρά σε αυτόν που τα παίρνει αλλά πρέπει να κάνουμε και κάτι για να ζήσει».

Δημήτρης Διαθεσόπουλος (Πρόεδρος ΚΟΕ): «Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα για εμάς. Ερχόμαστε σε μία εκδήλωση την οποία διοργανώνει ένας φορέας, που τιμά από την ίδρυση του τον ελληνικό αθλητισμό. Εκτός από τις άλλες επιτυχίες της, αυτή η ομάδα έπαιξε τελικό το 2012 στο ευρωπαϊκό του Αϊντχοφεν. Έχει πάρει και χρυσό στο World league και μάλιστα πέρσι, χάλκινο στη συγκεκριμένη πάλι διοργάνωση. Είναι η μόνη εθνική ομάδα που έχει πάρει μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες, σε ομαδικό μας άθλημα (το 2004). Και επίσης η μόνη με χρυσό μετάλλιο, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης το 2011. Η ομάδα αυτή αξίζει να την τιμάτε στις δύσκολες στιγμές που περνάει η Ομοσπονδία, στην αιγίδα της οποίας είναι 6 αθλήματα και όχι μόνο το πόλο. Επί τη ευκαιρία αυτής της εκδήλωσης θα ήθελα να πω ότι πρέπει να κάνετε μία προσπάθεια και για αυτά τα αθλήματα. Στην Ελλάδα, το θετικό είναι ο αθλητισμός  και το αρνητικό η διαφθορά. Τον έχουμε λοιπόν ανάγκη τον αθλητισμό για να αντιμετωπίσουμε τη λοιδορία από τη παγκοσμιότητα. Στο παγκόσμιο της Σανγκάης , η σημαία της Ελλάδας ήταν ψηλότερα από της Κίνας και της Ρωσίας. Αυτό γίνεται μόνο στον αθλητισμό».

Γιώργος Μορφέσης (Προπονητής Πόλο Γυναικών): «Η εθνική ομάδα είναι τιμή για όλους. Τα κορίτσια αγωνίζονται με το εθνόσημο και αυτό είναι το σημαντικότερο  που μας κάνει να ξεπερνάμε και τις οικονομικές δυσκολίες. Μας λυπεί το γεγονός ότι τα μέσα που διαθέτουμε (υλικοτεχνική υποδομή, στάδια, συνθήκες προπόνησης) είναι λιγότερα από τις ομάδες του εξωτερικού και αυτό το καταλαβαίνουμε όταν πάμε και παίζουμε έξω. Για την εθνική πόλο γυναικών η διάρκεια είναι το σήμα κατατεθέν της ομάδας.  Έχουμε παρελθόν, έχουμε παρόν και ελπίζω να έχουμε και μέλλον. Στο γυναικείο πόλο οι ομάδες συρρικνώνονται, το ελληνικό πρωτάθλημα είναι μετρίου επιπέδου και μέχρι να προσαρμοστούμε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, χάνουμε από ομάδες μικρότερης δυνατότητας. Αποκαταστάθηκε μια αδικία απέναντι σε μια ομάδα που έχει φέρει στην Ελλάδα όλων των ειδών τα μετάλλια. Είναι η μόνη γυναικεία ομάδα που κέρδισε ασημένιο μετάλλιο στην Ευρώπη. Υπάρχει μια τεράστια ηθική ικανοποίηση παρόλο που τα κορίτσια αμείβονται μηδαμινά σε σχέση με τα υπόλοιπα αθλήματα. Ο κ. Ιωαννίδης έχει βιώσει τη σημαίνει αθλητισμός και τον ευχαριστούμε για ότι έκανε. Τέλος ευχαριστούμε τον ΟΠΑΠ γιατί μας στηρίζει».

Κική Λιόση (Αρχηγός Εθνικής Ομάδας): «Κύριε Ιωαννίδη σας ευχαριστούμε γιατί κρατήσατε το λόγο σας. Αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε, θέλουμε και εσείς να είστε δίπλα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και να μην τον εγκαταλείψετε».

Αλεξάνδρα Ασημάκη (Κορυφαία Πολίστρια Κόσμου 2011): «Σας έχουμε ανάγκη να είστε δίπλα μας. Θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε την Ελλάδα περήφανη και να συνεχίσετε να μας στηρίζετε».

Στις φωτογραφίες ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης, με τον πρόεδρο της ΚΟΕ κ. Δημήτρη Διαθεσόπουλο, τον πρόεδρο του ΟΠΑΠ κ. Κωνσταντίνο Λουρόπουλο, τον ομοσπονδιακό προπονητή κ. Γιώργο Μορφέση και τις αθλήτριες της εθνικής ομάδας

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος