ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Εποικοδομητική η πρώτη συνάντηση του Προέδρου Κυριάκου Γιαννόπουλου με τον νέο Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση (pics)

  03.08.2023 14:39       1370

Ιδιαιτέρως εποικοδομητική ήταν η πρώτη συνάντηση του Προέδρου της ΚΟΕ Κυριάκου Γιαννόπουλου με τον νέο Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, στο γραφείο του, στο Υπουργείο, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά. Στη συνάντηση παρίστατο και ο Γενικός Διευθυντής – Συντονιστής του ΟΑΚΑ Κωνσταντίνος Χαλιορής και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ήταν, μάλιστα, η πρώτη θεσμική επαφή του Γιάννη Βρούτση με διοίκηση Αθλητικής Ομοσπονδίας, μετά και το ασημένιο μετάλλιο της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τα αθλήματα της ΚΟΕ, όπως οι μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις στη χώρα μας και κυρίως το φλέγον ζήτημα με τους χώρους προετοιμασίας των Εθνικών ομάδων, με τον Υπουργό να δεσμεύεται για την παραχώρηση του ΟΑΚΑ προς χρήση από τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα.

Ο Πρόεδρος Κυριάκος Γιαννόπουλος δήλωσε μετά τη συνάντηση: «Ευχαριστώ τον νέο Υπουργό Αθλητισμού για τη σημερινή συνάντηση. Συζητήσαμε κυρίως τα θέματα προετοιμασίας των Εθνικών μας ομάδων και των μεγάλων διεθνών διοργανώσεων που έχει αναλάβει η ΚΟΕ το προσεχές διάστημα. Είμαι σίγουρος ότι η συνεργασία μας θα συνεχιστεί σε όλους τους τομείς κοινού ενδιαφέροντος».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός δήλωσε από την πλευρά του:

«Θεώρησα πως πρέπει να ξεκινήσω τις θεσμικές μου επαφές με τις αθλητικές Ομοσπονδίες από την ΚΟΕ, καθώς το πρώτο μετάλλιο της θητείας μου ήρθε από την Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών. Χρέος μας είναι να διευκολύνουμε όσο μπορούμε την μεγάλη προσπάθεια που κάνουν αυτά τα παιδιά, αλλά και όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι σε λιγότερο από έναν χρόνο.

Με τον κ. Γιαννόπουλο είχαμε μία εξαιρετικά εποικοδομητική συζήτηση και μου εξέθεσε τα ζητήματα που απασχολούν άμεσα την Ομοσπονδία ώστε να καταφέρουμε τάχιστα να δώσουμε λύσεις. Προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι να δοθούν στις Εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών όλα εκείνα τα εργαλεία που θα διασφαλίσουν την απρόσκοπτη προετοιμασία τους ενόψει των προσεχών αγωνιστικών τους υποχρεώσεων.

Δρομολογούμε τη μόνιμη φιλοξενία τους στο ανακαινισμένο Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου στο ΟΑΚΑ και μόλις διευθετηθούν όλες οι αναγκαίες παράμετροι θα προβούμε στις σχετικές ανακοινώσεις. Γνωρίζω πως πάγιο αίτημα των Εθνικών ομάδων υδατοσφαίρισης είναι να μπορούν να προπονούνται σε μία σταθερή έδρα και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε, συνεργαζόμενοι στενά με την ΚΟΕ».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής