ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Εποικοδομητική συνάντηση Διαθεσόπουλου - Μπιτσαξή

  01.03.2012 15:20       1284

Πραγματοποιήθηκε το πρωί μία πολύωρη συνάντηση ανάμεσα στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, κύριο Πάνο Μπιτσαξή και τον Πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας (ΚΟΕ), κύριο Δημήτρη Διαθεσόπουλο, με πολλά θέματα τα οποία απασχολούν την Κολυμβητική Ομοσπονδία, που έχει στις τάξεις τις πολλά Ολυμπιακά, και μη, αθλήματα.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν τα οικονομικά δεδομένα και εκκρεμότητες των τελευταίων ετών, αναφορικά με τον προϋπολογισμό και των πεπραγμένων της Ομοσπονδίας. Φυσικά, συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν ζητήματα της φετινής χρονιάς.

Για το θέμα αυτό θα οριστεί μία νέα συνάντηση το προσεχές δεκαήμερο ανάμεσα στους δύο άντρες, αφού τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο.

Επίσης ζητήθηκε το θέμα που αφορά τα πριμ των αθλητών και αθλητριών, που πρωταγωνίστησαν σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο τα τελευταία χρόνια, πριμ τα οποία δεν έχουν λάβει μέχρι στιγμής οι πρωταγωνιστές του υγρού στίβου.

Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα δοθεί το πριμ που αφορά τις διακρίσεις του 2009, στη συνέχεια αυτό που αφορά τις διακρίσεις του 2011, και φυσικά στη συνέχεια, η Ομοσπονδία σε συνεργασία με την Πολιτεία θα καθορίσει τις επιτυχίες του Αϊντχόφεν, δηλαδή την πρόσφατη επιτυχία των γυναικών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης.

Ένα ακόμη μείζον θέμα, το οποίο τέθηκε επί τάπητος ήταν η δυσλειτουργία των κολυμβητηρίων. Σύμφωνα με την μαρτυρία του προέδρου της ΚΟΕ, Δημήτρη Διαθεσόπουλου, υπάρχει πρόθεση από την Πολιτεία να δημιουργηθεί μία επιτροπή αποκλειστικά για το συγκεκριμένο θέμα και σε συνεργασία με την ΚΟΕ, να λειτουργήσουν και πάλι τα κολυμβητήρια, αλλά με μικρότερα κόστη, ώστε να επιτραπεί η επανέναρξη της λειτουργίας τους.

Επίσης, οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν στις σχολές των προπονητών, όπως επίσης και με το πρόβλημα της μεταστέγασης της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, η οποία όπως είναι γνωστό φιλοξενείται στο Ελληνικό, και θα πρέπει σε κάποιο χρονικό διάστημα να μετακομίσει.

«Πήρα την διαβεβαίωση από τον κύριο Μπιτσαξή» είπε ο πρόεδρος της ΚΟΕ «πως δεν θα τεθεί τέτοιο θέμα μέχρι το τέλος του 2012. Από τώρα όμως θα πρέπει να προετοιμάσουμε το έδαφος για το που θα στεγαστεί η ΚΟΕ τα επόμενα χρόνια, γι’ αυτό και μετά από πρόταση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στις επόμενες μέρες με τον πρόεδρο της Ελληνικό ΑΕ, το κύριο Πυργιώτη».

Τέλος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης τόνισε «Όλοι γνωρίζουμε την υπάρχουσα κατάσταση στην Ελλάδα και την ιδιαιτερότητα της εποχής, που κατ’ επέκταση επηρεάζει και τον ελληνικό αθλητισμό. Δεν θα μπορούσα να φύγω ενθουσιασμένος από την συνάντηση, αλλά θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την πρόθεση της Πολιτείας να συνεργαστεί μαζί μας για την επίλυση των προβλημάτων. Δεν είμαι ενθουσιασμένος, αλλά σίγουρα δεν μιλάμε για διάλυση του χώρου».

Γραφείο Τύπου

Νίκος Χαραλαμπόπουλος