ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / Απόστολος Χρήστου

«Επόμενος στόχος οι Βαλκανικοί Αγώνες»

  08.04.2013 19:36       1102

Αποτελεί αν μη τι άλλο, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ελληνικής κολύμβησης σήμερα. Ο λόγος για τον Απόστολο Χρήστου, ο οποίος στην ετήσια Πολυεθνή Συνάντηση του Κιέβου το περασμένο Σαββατοκύριακο (6-7/4) κατέκτησε τρία μετάλλια. Ο 17χρονος κολυμβητής στην πρώτη αγωνιστική τερμάτισε πρώτος στα 200μ. Ύπτιο Εφήβων, με 2:04.46, κατακτώντας το μοναδικό χρυσό μετάλλιο από ελληνικής πλευράς στους αγώνες, ενώ πανηγύρισε και ένα ασημένιο στα 100μ. Ύπτιο Εφήβων, όπου σημείωσε επίδοση 57.83. Επίσης κατέκτησε και την τρίτη θέση στα 50μ. Ύπτιο Εφήβων με 26:69, στη δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης.

Ο Απόστολος Χρήστου, μίλησε μετά το τέλος των αγώνων στην επίσημη ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας για τις επιτυχίες του στο Κίεβο, αλλά και για τον επόμενο μεγάλο στόχο του:

«Στη διοργάνωση του Κιέβου δεν ήμουν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αφού βρίσκομαι σε περίοδο προετοιμασίας ενόψει των Βαλκανικών Αγώνων. Ήταν καθαρά ένα τεστ για εμένα αυτοί οι αγώνες που πέρασαν, για να δω σε τι επίπεδο βρίσκομαι και σε ποια ακριβώς κατάσταση.

Παρόλα αυτά, κατάφερα να είμαι ανταγωνιστικός και πήρα καλές θέσεις και μετάλλια. Είχα μία ατυχία σε ένα από τα αγωνίσματά μου γιατί γλίστρησα στην εκκίνηση, αλλά πιστεύω σε γενικές γραμμές πως τα πήγα πολύ καλά.

Ο επόμενος μου στόχος είναι οι Βαλκανικοί Αγώνες, όπου θέλω να κρατήσω τους χρόνους μου και να πετύχω διακρίσεις. Σε κάθε διοργάνωση που λαμβάνω μέρος, θέλω να στοχεύω όσο ψηλότερα μπορώ και πιστεύω πως θα τα καταφέρω και εκεί.»

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος