ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / Βλάχος

Επόμενος στόχος το νταμπλ, απώτερος η Ευρώπη

  27.04.2014 19:18       579

Απόλυτα ικανοποιημένος για την κατάκτηση και του φετινού του πρωταθλήματος από την ομάδα του -και μάλιστα με το απόλυτο των νικών- ήταν ο Θοδωρής Βλάχος. Ο πετυχημένος τεχνικός πανηγύρισε τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του στην τριετία που είναι προπονητής του Ολυμπιακού, όμως έθεσε αμέσως τον επόμενο στόχο, που δεν είναι άλλος από το νταμπλ, ενώ τονίζει πως τέθηκαν οι βάσεις φέτος για επαναφορά και στις ευρωπαϊκές διακρίσεις.

«Θέλουμε και το Κύπελλο για να κλείσουμε τη χρονιά με ακόμα έναν τίτλο που θα φέρει το 13ο νταμπλ. Φέτος ήταν η πιο άνετη από τις τρεις χρονιές που είμαι προπονητής του Ολυμπιακού. Κάθε χρονιά έχει τη δική της χάρη. Ακόμα και η απώλεια του τίτλου την πρώτη δική μου σεζόν, έπρεπε να υπάρξει ώστε να μας κάνει πιο δυνατούς. Φέτος αποδείξαμε πως με άνεση κυριαρχούμε στην Ελλάδα και χτίζουμε παράλληλα μια μεγάλη ομάδα για την Ευρώπη. Είμαστε στρατιώτες της ομάδας. Αξίζουμε μια πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη». Αυτά είπε ο Βλάχος και συμπλήρωσε: «Φέτος οι δυο μονομάχοι (Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη) στήθηκαν διαφορετικά. Η αντίπαλός μας κοίταξε περισσότερο να δώσει ευκαιρίες στα νέα παιδιά και να φτιάξει μια νέα ομάδα. Εμείς ενισχυθήκαμε για να διατηρήσουμε τα σκήπτρα για να βάλουμε και τις βάσεις για να διακριθούμε πλέον και στην Ευρώπη. Διότι η ομάδα βγάζει μια υγεία, από τη διοίκηση μέχρι τον τελευταίο παίκτη, παράγοντα και μέλος του τεχνικού τιμ».

Ο Βλάχος είπε ακόμα: «Είμαι ικανοποιημένος από πορεία μας φέτος και στην Ευρώπη. Αντικειμενικά οι ομάδες που προκρίθηκαν από τον όμιλό μας ήταν καλύτερες από εμάς. Σε έναν πιο μοιρασμένο όμιλο θα μπορούσαμε να είχαμε προκριθεί. Όμως για εμάς ήταν μαθήματα όσα συνέβησαν φέτος. Παίξαμε μεγάλα παιχνίδια, αλλά χάσαμε και ματς στα οποία δεν παίξαμε καλά. Θεωρώ πως θα είναι πιο αισιόδοξη η συνέχεια. Και φέτος θα ενισχυθούμε για να πάνε ακόμα καλύτερα τα πράγματα του χρόνου». Και κατέληξε: Το άθλημά μας και ιδιαίτερα το πρωτάθλημα είναι πολύ ταλαιπωρημένο. Η μη μετάδοση των τελικών είναι ακόμα μία μαχαιριά. Τα πλέι οφ είναι ο καθρέφτης μας. Οι φίλαθλοί μας θα μπορέσουν να πανηγυρίσουν και του χρόνου, θα είναι και εδώ και την Τετάρτη στο ματς των γυναικών για να το γιορτάσουμε. Όμως 14 αθλητές της Εθνικής ήταν στην πισίνα σήμερα και κανένας δεν μπορούσε να τους παρακολουθήσει. Δεν είμαι δικαστής για να κρίνω, όμως νομίζω πως ήταν μια άδικη απόφαση. Είναι κρίμα για το άθλημα, ελπίζω να μην ξαναγίνει».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής