ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ / ΤΟΚΙΟ / ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ

ΕΠΟΣ!!! Ιστορικό ολυμπιακό μετάλλιο και τελικός για την κορυφή - «Βύθισε» 9-6 την Ουγγαρία (vid&pics)

  06.08.2021 10:30       2805

Ιστορικός θρίαμβος, έπος, συγκίνηση, ανατριχίλα. Η συγκλονιστική αυτή αρμάδα, η βιτρίνα της ελληνικής υδατοσφαίρισης αποτελούμενη από περήφανους λεβέντες κατάφερε να πετύχει (ή καλύτερα να ισοφαρίσει) την κορυφαία διάκριση του ελληνικού αθλητισμού σε ομαδικό άθλημα, μέχρι την επόμενη, που πιστεύουμε ότι θα είναι μεθαύριο, η κατάκτηση της κορυφής του κόσμου.

Η Εθνική μας ομάδα πέτυχε μια τεράστια, επιβλητική και πανάξια νίκη με 9-6 επί της Ουγγαρίας (εννέα φορές Ολυμπιονίκη) στον ημιτελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και έκανε πραγματικότητα το όνειρο δεκαετιών. Εξασφάλισε ένα μετάλλιο (τουλάχιστον το ασημένιο) για πρώτη φορά στην ιστορία της, στις 16 συμμετοχές της στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη, προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό και διεκδικεί πλέον και το χρυσό, δηλαδή την παγκόσμια κορυφή.

Οι παίκτες του Βλάχου πραγματοποίησαν μαγική εμφάνιση, η άμυνα τους ήταν ξανά βγαλμένη από σεμινάριο και στην επίθεση βρήκαν λύσεις στο πρόσωπο κυρίως του Στέλιου Αργυρόπουλου - Κανακάκη που πέτυχε τέσσερα γκολ.

Στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (08/08, 10.30) η Εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Ισπανία - Σερβία.

Θυμίζουμε ότι η Εθνική μας ομάδα πόλο των Γυναικών ήταν αυτή που είχε πετύχει μέχρι σήμερα τη μεγαλύτερη διάκριση σε ομαδικό άθλημα σε Ολυμπιακούς αγώνες, με το ασημένιο μετάλλιο το 2004 στην Αθήνα.

Πώς ήρθε η ιστορική νίκη - Η διακύμανση:

Πολλές χαμένες ευκαιρίες στον παίκτη παραπάνω στο πρώτο οκτάλεπτο. Οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ δυνατά στην άμυνα, χρεώθηκαν αρκετές ποινές στο ξεκίνημα ωστόσο καμία από τις δύο δεν μπορούσε να βρει τον δρόμο προς τα δίκτυα. Ο Στέλιος Αργυρόπουλος - Κανακάκης ήταν τελικά αυτός που άνοιξε το σκορ για την Ελλάδα με αριθμητικό πλεονέκτημα. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έφτασε στο 2-0 με τον Γκιουβέτση με τον Βάμος να μειώνει σε 2-1 πέντε δεύτερα πριν το τέλος του πρώτου οκταλέπτου. Η Ελλάδα προηγήθηκε ξανά με 3-1 με γκολ του Αργυρόπουλου. Οι Ούγγροι μείωσαν αμέσως με τον Ζάλανκι και στο υπόλοιπο δεύτερο οκτάλεπτο δεν άλλαξε κάτι με τη «γαλανόλευκη» να εξακολουθεί να έχει το προβάδισμα.

Στο ξεκίνημα στο τρίτου οκταλέπτου η Ουγγαρία ισοφάρισε με τον Πάστζορ. Η Ελλάδα όμως και πάλι έδειξε την απαιτούμενη ψυχραιμία. Με το τρίτο προσωπικό γκολ του Αργυρόπουλου, η Ελλάδα έφτασε στα 4-3 και ισοφαρίστηκε με τον Μάνχερζ στα μισά του τρίτου οκταλέπτου. Πάλι όμως μίλησε το ταλέντο και η εκτελεστική δεινότητα του Στέλιου Αργυρόπουλου που με ακόμη γκολ σημείωσε το 5-4, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το τρίτο οκτάλεπτο. Με γκολ του Μάνχερζ οι Μαγυάροι ισοφάρισαν σε 5-5 στο ξεκίνημα του τέταρτου οκταλέπτου. Η Ελλάδα όμως είχε και πάλι απάντηση και προηγήθηκε ξανά με 6-5 με τον Φουντούλη ενώ έφτασε στο 7-5 με τον Βλαχόπουλο. Η Ουγγαρία μείωσε με τον Βάργκα. αλλά η «γαλανόλευκη» με Γκιουβέτση και Σκουμπάκη έφτασε στο 9-6 με τους Ούγγρους να δείχνουν αποσυντονισμένοι. Το ματς ολοκληρώθηκε με τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο να κλαίει από συγκίνηση. Η Ελλάδα είχε 7/14 π.π. και η Ουγγαρία 4/13.

ΕΛΛΑΔΑ - ΟΥΓΓΑΡΙΑ 9-6

Οκτάλεπτα: 2-1, 1-1, 2-2, 4-2.

ΕΛΛΑΔΑ (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς , Σκουμπάκης 1, Καπότσης , Φουντούλης 1, Παπαναστασίου , Δερβίσης, Αργυρόπουλος 4, Μουρίκης, Κολόμβος, Γκιουβέτσης 2, Βλαχόπουλος 1.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μαρτζ): Νάγκι, Ανγκιάλ , Μάνχερτζ 2 , Ζάλανκι 1, Βάμος 1, Χοζνιάσκι, Πάστζορ 1, Γιάνσικ, Έρντελι , Βάργκα 1, Μεζέι, Χαράι.

Δείτε τα highlights του νικηφόρου ημιτελικού στο video ΕΔΩ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής