ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Stoiximan Final-4 ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΔΡΩΝ

Ερυθρόλευκη επικράτηση και στους άνδρες με το 24ο του Ολυμπιακού, 14-4 τον Παναθηναϊκό (pics)

  04.02.2023 20:18       797

Ερυρόλευκος είναι ο τροπαιούχος σε μια ακόμα μεγάλη διοργάνωσης της πισίνας. Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε και στη γιορτή του Κυπέλλου Ελλάδας στην Πάτρα ότι είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στις εγχώριες διοργανώσεις της ελληνικής υδατοσφαίρισης, καθώς νίκησε τον Παναθηναϊκό με 14-4 στον μεγάλο τελικό του Stoiximan Final-4 Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών, στο Εθνικό Κολυμβητήριο "Αντώνης Πεπανός" της Πάτρας (που ήταν κατάμεστο το Σάββατο 4/2 το βράδυ), με τον οποίο ολοκληρώθηκε η διπλή γιορτή του αθλήματος σε μια ακόμα πόλη της περιφέρειας.

Οι ερυθρόλευκοι του Πειραιά κατέκτησαν έτσι το 24ο τρόπαιο στην ιστορία τους στο θεσμό του Κυπέλλου και φυσικά είναι οι πολυνίκες. Ήταν η 31η συμμετοχή τους σε τελικό και η δεύτερη φορά που κερδίζουν σε αυτόν τον Παναθηναϊκό (ο προηγούμενος το 2015 στο Καρπενήσι).

Ο τελικός είχε φαβορί, τον Ολυμπιακό, αλλά ο Παναθηναϊκός στάθηκε αξιοπρεπώς και κόντραρε τον αντίπαλό του στο ξεκίνημα. Από το δεύτερο οκτάλεπτο, όμως, οι Πειραιώτες ανέβασαν ρυθμούς, μπλόκαραν για τα καλά τους πράσινους με την καλή τους άμυνα και βρήκαν λύσεις με κορυφαίους τους Μουρίκη και Γενηδουνιά, αλλά και με όλους τους τρόπους (π.π., περιφέρεια, πέναλτι). Έτσι ααύξησαν τη διαφορά μέχρι το φινάλε και έφτασαν στη νίκη σε ρυθμούς ρελαντί.

Ο Μάνος Ζερδεβάς ήταν και πάλι "κέρβερος" κάτω από τα δοκάρια του, αλλά ο Μιλάνοβιτς χρησιμοποίησε στο φινάλε και τον νεαρό τερματοφύλακα Θεόδωρο Δαμίγο.

MVP του Final-4 αναδείχθηκε ο Ντίνος Γενηδουνιάς του Ολυμπιακού, o ίδιος αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ του τουρνουά με 7 γκολ, ενώ καλύτερος τερματοφύλακας ο Μάνος Ζερδεβάς του Ολυμπιακού.

Την απονομή του τροπαίου έκανε ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος, των μεταλλίων ο Γενικός Γραμματέας Στέφανος Αυγουλέας και το μέλος του ΔΣ Νίκος Φιλόπουλος και των κορυφαίων (MVP, πρώτου σκόρερ, καλύτερου τερματοφύλακα), το μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ Νίκος Ξυλούρης ο πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Πελοποννήσου Μάκης Γεωργαράς και ο θρύλος του μπάσκετ Κώστας Πετρόπουλος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 4-14

Οκτάλεπτα: 1-1, 1-5, 1-4, 1-4.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Μάζης): Ριστίσεβιτς, Τζελάτης, Κανδανολέων, Δευτεραίος, Τόττης 1, Άντζιτς, Σγουρίδης 1, Χατζηγούλας 1, Δερμιτζάκης, Π. Σιαμάς, Αλβέρτης 1, Χ. Σιαμάς, Ζερβουδάκης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ιγκόρ Μιλάνοβιτς): Ζερδεβάς, Δήμου 1, Γραμματικός, Γενηδουνιάς 3, Φουντούλης 2, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης 3, Κολόμβος 1, Φιλίποβιτς 1, Παπαναστασίου 1, Δαμίγος, Γκίλλας, Λιαντζίρης 1.

Διαιτητές: Ανδρέας Μοίραλης, Νίκος Μπουδραμής

Αλυτάρχες: Φίλιππος Αντίοχος, Κίμων Τασσόπουλος

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής