ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ / ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ

Εντυπωσιακή στη νικηφόρα πρεμιέρα της η Εθνική, 14-5 τη Ρουμανία, οκτώ γκολ ο Γκίλλας (pics)

  18.09.2022 13:49       1368

Με εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε την πορεία της η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Νέων Ανδρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέτυχε ευρεία νίκη με 14-5 επί της Ρουμανίας στην πρεμιέρα των αγώνων της στον Γ´ Όμιλο της διοργάνωσης. Μια εμφατική επικράτηση που δείχνει τη δυναμική της στο ξεκίνημα της διοργάνωσης και μια νίκη ψυχολογίας, απαραίτητη για την απαιτητική συνέχεια.

Με όπλο τη γρανιτένια της άμυνα -κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο όπου δεν δέχθηκε γκολ-, η Εθνική καθήλωσε τα ατού των αντιπάλων και με καλή επιθετική λειτουργία βρήκε τρόπους εύκολα στο σκοράρισμα, κυρίως με τον αρχηγό Νίκο Γκίλλα, που πέτυχε 8 γκολ (φωτο 2)!

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Ηλία Μαχαίρα προηγήθηκε με 8-5, ενώ στη συνέχεια κυριάρχησε απόλυτα και έφτασε στο τελικό 14-5. Πολύ καλή και η εμφάνιση του τερματοφύλακά της Νεκτάριου Ηλιόπουλου.

Αύριο Δευτέρα (19/9), στις 17:20, η Εθνική μας αντιμετωπίζει τη Σερβία.

ΕΛΛΑΔΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ 14-5

Οκτάλεπτα: 5-3, 3-2, 3-0, 3-0.

ΕΛΛΑΔΑ (Ηλίας Μαχαίρας): Καρακούρος, Μπουζαλάς, Λυκούδης, Γεωργαράς, Αλμύρας 2, Καστρινάκης, Γκίλλας 8, Σπάχιτς, Μυρίλος, Πούρος 4, Μπιτσάκος Χρ., Κανδανολέων, Ηλιόπουλος.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Μπούλιγκα, Σατσέτι 1, Ντίνκα, Ποποβίτσι 1, Γκέργκε, Ματέι, Πιριιάνου 1, Μπατσίου, Ινσίνα, Νεάμτου 2, Τέπελους, Αρμεάν, Μουρεσάν.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής