ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης: Από το Καρπενήσι στην Ουγγαρία με στόχο το μετάλλιο…

  15.06.2022 20:46       1041

Στο Καρπενήσι, η Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης των Γυναικών, βάζει τις τελευταίες…πινελιές στην προετοιμασία της για τη παρουσία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Η Αλεξία Καμμένου και τα…κορίτσια της δουλεύουν σε φουλ ρυθμούς προκειμένου η ομάδα να παρουσιαστεί πανέτοιμη στα τρία παιχνίδια του ομίλου της, με Ταϊλάνδη (20/6), Ισπανία (22/6) και Γαλλία (24/6). Και μετά…έχει ο Θεός.

Στο Δημοτικό Κολυμβητήριο «Παύλος Μπακογιάννης», η Εθνική ομάδα θα βρίσκεται μέχρι αύριο Πέμπτη (16/6) φιλοξενούμενη της Π.Ε. Ευρυτανίας και του Δήμου Καρπενησίου.  Το Σάββατο θα «πετάξει» για την Ουγγαρία. Ανανεωμένη, με περίσσευμα ταλέντου και εμπειρίας, με χαμόγελα, αισιοδοξία, και όνειρα. Και στόχους. Για μετάλλιο, μίλησε η αρχηγός Μαργαρίτα Πλευρίτου στη σημερινή συνέντευξη τύπου στο πανέμορφο κολυμβητήριο. Το λέει και το εννοεί η πολύπειρη Μαργαρίτα: «Οι συνθήκες είναι ιδανικές για την προετοιμασία μας- τονίζει. Δεν είχαμε μεγάλο διάστημα στη διάθεσή μας. Εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και στο Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό που θα ακολουθήσει. Θα θέλαμε το μετάλλιο». Από το στόμα της και στου Θεού το αυτί.

Η Αλεξία Καμμένου, έκανε λόγο για «Ιδανικές συνθήκες προετοιμασίας. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Περιφέρεια και στην Κολυμβητική Ομοσπονδία που συνέβαλλαν ώστε να κάνουμε μια υπέροχη προετοιμασία εδώ στο Καρπενήσι. Οι συνθήκες είναι ιδανικές, η φιλοξενία καταπληκτικό, το κολυμβητήριο ένα στολίδι. Όλα  τα κορίτσια είναι πολύ ευχαριστημένα. Θέλουμε βεβαίως να έρθουμε πάλι σε αυτό το μέρος. Είμαστε υγιείς, προσέχουμε πάρα πολύ, και πάμε στην Ουγγαρία για το καλύτερο αποτέλεσμα».

Η ταμίας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Ελευθερία Σαραντίδου, είπε: «Το Καρπενήσι είναι ένας τόπος που δεν έχει να ζηλέψει το παραμικρό από κανένα μέρος του κόσμου. Αθλητικός προορισμός, τουρισμός, νομίζω παρέχει τα πάντα. Παραμονές μια ακόμα διοργάνωσης, η Π.Ε. Ευρυτανίας και ο Δήμος Καρπενησίου είναι στο πλευρό μας. Γίνονται αρωγοί σε ό,τι ζητήσει η Κολυμβητική Ομοσπονδία. Εμπιστευόμαστε και αγαπάμε το Καρπενήσι. Αυτό που έχει καταφέρει είναι «η ισχύς εν τη ενώσει». Περιφέρεια και Δήμος πηγαίνουν χέρι χέρι και κάνουν τα καλύτερα. Αυτή είναι η αρχή. Είναι αρωγοί, είναι σύμμαχοί μας και τους ευχαριστούμε θερμά. Ξεπεράσαμε ενωμένοι και δυνατοί τα όποια προβλήματα προέκυψαν στην πορεία και την προετοιμασία μας, ώστε η ομάδα να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με τις καλύτερες συνθήκες και να διεκδικήσει το καλύτερο, γιατί όχι και ένα μετάλλιο».

Η Εύη Μωραϊτίδου, έφορος Υδατοσφαίρισης της ΚΟΕ, θα είναι η αρχηγός της αποστολής: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας & Εύβοιας , την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και τον Δήμο Καρπενησίου για την υπέροχη φιλοξενία-επεσήμανε. Κάναμε το καλύτερο δυνατό για την ομάδα μας, ώστε να συμμετάσχει σε αυτή την πολύ σπουδαία διοργάνωση με τις καλύτερες συνθήκες. Είχαμε την ατυχία στην κοινή προετοιμασία με τον Καναδά, αλλά τα κορίτσια μας, συνέχισαν τη δουλειά τους. Στο Παγκόσμιο, το κρίσιμο ματς είναι το χιαστί. Αυτό σου δίνει την είσοδο στην τετράδα. Ελπίζω να τα καταφέρουμε».

Εκ μέρους της Π.Ε. Ευρυτανίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αριστείδης Τασιός, δήλωσε:«Αποτελεί πολύ μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς να φιλοξενούμε την Εθνική μας ομάδα της Υδατοσφαίρισης των Γυναικών. Το Καρπενήσι γίνεται το «σπίτι» της Εθνικής ομάδας, καθώς έχει φιλοξενήσει πλέον πολλές εκδηλώσεις και διοργανώσεις. Αξίζει να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα ως αθλητικός προορισμός. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Κολυμβητική Ομοσπονδία για την εμπιστοσύνη της. Θα ήθελα επίσης να ευχηθώ καλή τύχη στην εθνική μας ομάδα, είναι μια ομάδα που έχει προσφέρει πολλά στον ελληνικό αθλητισμό και θα συνεχίσει να προσφέρει».

Ο αντιδήμαρχος Καρπενησίου Ιωάννης Σβερώνης, πρόσθεσε: «Ευχαριστώ και από την πλευρά μου την ΚΟΕ που επέλεξε το Κολυμβητήριο μας και τη πόλη μας για το τελικό στάδιο της προετοιμασίας της. Στόχος μας είναι μαζί με το δ.σ. της ΚΟΕ να φιλοξενήσουμε πολλές διοργανώσεις στο Καρπενήσι γιατί υπάρχουν οι υποδομές και η θέληση. Και κάθε φορά το αποδεικνύουμε αυτό».

Η σημερινή μέρα, περιελάμβανε εσωτερικό διπλό όπου οι «μπλε» νίκησαν τις «λευκές» στα πέναλτι 22-21 μετά από…τιτανομαχία. Η Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη ήταν αυτή που ευστόχησε στο τελευταίο χτύπημα. Στο ξενοδοχείο που διαμένει η αποστολή, οι υπεύθυνοι ετοίμασαν μια όμορφη…γευστική γιορτή για την ομάδα μας, με τις ευχές όλων (μας) για ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος