ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών: Στην αρχή ενός μακρύ, δύσκολου αλλά και γεμάτου προκλήσεις δρόμου...(pics)

  16.03.2023 09:47       1157

«Χρυσή, στη Μαργαρίτα, από εκεί στην Ελευθερία, στην Ελένη…μπράβο κορίτσια…».

Οι φωνές της Αλεξίας Καμένου φτάνουν στα αυτιά των κοριτσιών και αυτές προσπαθούν να εκτελούν κατά γράμμα τις εντολές της. Δίπλα στην ομοσπονδιακή τεχνικό, ο άμεσος συνεργάτης της Τάσος Πιρπιρής, οι προπονητές των μικρότερων ηλικιακά εθνικών μας ομάδων Υδατοσφαίρισης, η Ευτυχία Καραγιάννη και ο Γιώργος Τσόκας, ο προπονητής τερματοφυλάκων Νίκος Δεληγιάννης και η ψυχολόγος Μαρία Ψυχουντάκη. Πανταχού παρούσα, η Εύη Μωραϊτίδου, μέλος του Δ.Σ της ΚΟΕ και υπεύθυνη της γυναικείας υδατοσφαίρισης.

Καταδυτήριο του Αγίου Κοσμά, η Εθνική μας ομάδα των Γυναικών προετοιμάζεται σκληρά και εντατικά για τα μεγάλα ραντεβού που έπονται. Πρώτο, η προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον επόμενο μήνα (Ρότερνταμ & Αθήνα). Ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Κυριάκος Γιαννόπουλος είναι εκεί διακριτικά, βλέπει, συμβουλεύει τις διεθνείς. Τις τελευταίες μέρες η Εθνική μας κάνει κοινή προετοιμασία με την Εθνική ομάδα της Κίνας, με το «γαλανόλευκο» τεχνικό επιτελείο: Χάρης Παυλίδης, Κωστής Χατζηδάκης, Ορέστης Σαλάχας.

Λέει η Αλεξία Καμένου στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Ο άμεσος στόχος μας είναι το World Cup αλλά ουσιαστικά τώρα ξεκινάει ένας πολύ μεγάλος κύκλος προετοιμασίας της Εθνικής μας ομάδας που απώτερο στόχο έχει τη προετοιμασία για τη πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα έχουμε τρεις ευκαιρίες, αρχής γενομένης με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Φουκουόκα. Για αυτό, από τη πρώτη προπόνηση θέσαμε αυτό το στόχο, ξέροντας πως πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ σκληρά, να έχουμε συνέπεια, να έχουμε πίστη, να έχουμε όρεξη για πολύ δουλειά. Τα παιδιά δείχνουν αποφασισμένα, έχουν πάρα πολύ θέληση, ξέρουν ότι ο δρόμος θα είναι μακρύς και δύσκολος όμως είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρουμε».

Προσθέτει η Ομοσπονδιακή Τεχνικός: «Θα σταθούμε με σεβασμό απέναντι σε όλους τους αντιπάλους αλλά χωρίς φόβο και με πίστη σε αυτά που θα έχουμε κάνει. Θα μετρήσουμε όλα τα αποτελέσματα, θέλοντας να φτιάξουμε τη ψυχολογία μας και ξέροντας πως παίζουμε σταθερά καλά, έτσι ώστε τη χρονική στιγμή που πρέπει να πάμε έτοιμες να διεκδικήσουμε αυτό που πραγματικά πιστεύουμε πως αξίζει η ομάδα μας».

Η Εθνική χρησιμοποιεί για τη προετοιμασία της και το Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά.

Τα κορίτσια που έχουν κληθεί είναι οι: Ευαγγελία Καρύτσα, Θωμαϊς Μουστακαρία, Ειρήνη Νίνου, Ελευθερία Φουντωτού (ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ I REPAIR), Ευδοκία Τσιμάρα, Χρυσούλα - Νεφέλη Χαλδαίου (ΑΛΙΜΟΣ ΝΑΣ BETSSON), Αριάδνη Καραμπέτσου, Ελένη Σωτηρέλη (ΕΘΝΙΚΟΣ NOBEL HELLAS ), Φοίβη Αγγελίδη, Αθηνά – Δήμητρα Γιαννοπούλου, Ελένη Ελληνιάδη, Τίνα Καϊάφα, Μαρίνα Κοτσιώνη (ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ), Διονυσία Κουρέτα (ΝΕ ΠΑΤΡΩΝ), Χρυσούλα Διαμαντοπούλου, Νικόλ Ελευθεριάδου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Ελένη Ξενάκη, Βασιλική Πλευρίτου, Ελευθερία Πλευρίτου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Στεφανία Σάντα, Χριστίνα Σιούτη, Ιωάννα Σταματοπούλου, Σοφία Τορνάρου, Φωτεινή Τριχά, Ιωάννα Χυδηριώτη (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ).

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος