ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Δημήτρης Διαθεσόπουλος

Εθνικό συμφέρον η θέσπιση κινήτρων για τους αθλητές

  02.04.2012 22:07       1370

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος, από το Έντμοντον του Καναδά όπου βρίσκεται ως αρχηγός της αποστολής στο προολυμπιακό τουρνουά υδατοσφαίρισης των ανδρών, προέβη στην κάτωθι δήλωση αναφορικά με την προσπάθεια συγκεκριμένων βουλευτών να προωθήσουν τροπολογία επαναφοράς των κινήτρων για τους αθλητές.


«Το θέμα της επαναφοράς των κινήτρων για τους αθλητές είναι εθνική αναγκαιότητα. Αποτελεί την επιβράβευση των παιδιών που με την παρουσία τους στον αθλητισμό δίνουν κύρος στην Ελλάδα διεθνώς.

Για όσους δεν ξέρουν τονίζω ότι ο αθλητής καταβάλει τεράστιες προσπάθειες σήμερα σε βάρος της επαγγελματικής και μορφωτικής του εξέλιξης.

Η συστηματική κατάργηση των κινήτρων τα τελευταία χρόνια έχει επιφέρει μεγάλη μείωση της νεολαίας που ασχολείται με τον αθλητισμό, με συνέπεια την συρρίκνωση του αθλητισμού που αποτελεί το μέγιστο κοινωνικό αγαθό για τους Έλληνες.

Οι καταφερόμενοι κατά της επαναφοράς των κινήτρων για τους διακεκριμένους αθλητές πρέπει να γνωρίζουν την πραγματικότητα. Την αφαίμαξη δηλαδή των καλύτερων αθλητών και αθλητριών μας από αμερικανικά και άλλα πανεπιστήμια. Είναι ντροπή για την χώρα μας να διώχνει ό,τι καλύτερο έχει στον αθλητισμό και να σπρώχνει τους κορυφαίους αθλητές της στις αγκαλιές άλλων κρατών.

Το αθλητικό κίνημα οφείλει ευχαριστίες σε όσους βουλευτές προσπαθούν αυτές τις ώρες να κατοχυρώσουν νομοθετικά τα κίνητρα των αθλητών.
Η τροπολογία αυτή δεν έχει καμιά σχέση με όσες άλλες τροπολογίες αυτές τις ημέρες κατατίθενται στην Βουλή για να εξυπηρετήσουν μικρά και φθηνά συμφέροντα.

Τα κίνητρα των αθλητών είναι κεφαλαιώδες ζήτημα και Εθνικό συμφέρον».
 
Για το Γραφείο Τύπου της ΚΟΕ: Νίκος Χαραλαμπόπουλος