ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / STOIXIMAN FINAL-4 ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΛΑΡΙΣΑ

"Έτοιμες για το quadruple-double" (pics, δηλώσεις)

  17.04.2022 18:44       807

Επιβεβαίωσε την κυριαρχία του και στο φινάλε της πρώτης από τις εγχώριες διοργανώσεις της υδατοσφαίρισης Γυναικών ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός. Κατέκτησε για 5η φορά στην ιστορία το Κύπελλο Ελλάδας, με τη νίκη του 14-7 επί του ΑΝΟ Γλυφάδας I-Repair στον τελικό του Stoiximan Final-4 στη Λάρισα, το απόγευμα της Κυριακής (17/4).

Ο προπονητής του Αλεξάντερ Τσίριτς και η διεθνής φουνταριστός του Έλενα Ξενάκη, που αναδείχθηκε MVP και πρώτη σκόρερ (7 γκολ) του τουρνουά τόνισαν ότι οι ερυθρόλευκες πάνε για την επανάληψη της κατάκτησης τεσσάρων τίτλων την ίδια σεζόν (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Euroleague, Σούπερ Καπ), το λεγόμενο και quadruple-double. Για τις σημαντικές εμπειρίες που πήρε η ομάδα μίλησαν ο προπονητής του φιναλίστ ΑΝΟ Γλυφάδας I-Repair Θόδωρος Ανδρεάκος και η διεθνής Ολλανδή αμυντικός του Ίλσε Κούλχαας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Έλενα Ξενάκη (παίκτρια Ολυμπιακού και MVP και πρώτη σκόρερ): "Μπορεί να μην ήταν και το καλύτερό μας παιχνίδι το σημερινό στον τελικό, παρόλα αυτά καταφέραμε να κατακτήσουμε ακόμα ένα σημαντικό τρόπαιο για το παλμαρέ μας, το πέμπτο Κύπελλο Γυναικών στη βραχύχρονη ιστορία του θεσμού και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είμαστε πολύ χαρούμενες διότι ήταν ένας από τους στόχους της φετινής χρονιάς. Έχουμε μπροστά μας και το πρωτάθλημα και πάμε φουλ για το quatre double (τέσσερις τίτλοι σε μια σεζόν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά). Η διοργάνωση ήταν άψογη -παρότι μας τα χάλασε λίγο ο καιρός-, το κολυμβητήριο πολύ ωραίο και ο συνδυασμός των Final-4 των δύο Κυπέλλων Ανδρών και Γυναικών είναι διαφήμιση για το άθλημα. Είμαι χαρούμενη και για τον τίτλο του MVP. Ευχαριστώ πολύ τους δημοσιογράφους που με ψήφισαν, αλλά να ξέρετε ότι δεν θα συνέβαινε αυτό χωρίς τις συμπαίκτριές μου.

Αλεξάντερ Τσίριτς (προπονητής Ολυμπιακού): "Τελειώσαμε και τον θεσμό του Κυπέλλου με τον καλύτερο τρόπο, δηλαδή με την κατάκτηση του τίτλου και φυσικά είμαι πολύ ικανοποιημένος από τα κορίτσια. Σήμερα, στον τελικό, παίξαμε πολύ καλύτερα, είχαμε ενέργεια, πολύ καλή λειτουργία στην άμυνα και πολλούς τρόπους για σκοράρισμα. Όλα λειτούργησαν άψογα, σε αντίθεση με χθες και φυσικά πήραμε το καλύτερο που μας άξιζε. Λίγο διάλειμμα τώρα για τις υποχρεεώσεις της Εθνικής Ομάδας και θα επιστρέψουμε για να πάρουμε και το πρωτάθλημα. Θέλουμε και τους τέσσερις τίτλους της σεζόν, δηλαδή και το Σούπερ Καπ".

Σημειώνουμε ότι τον τίτλο της καλύτερης τερματοφύλακα του τουρνουά κατέκτησε η Χρυσή Διαμαντιοπούλου του Ολυμπιακού.

Ίλσε Κούλχαας (παίκτρια ΑΝΟ Γλυφάδας I-Repair): "Παλέψαμε όσο πιο δυνατά μπορούσαμε, αλλά ξέραμε πως ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής Ευρώπης και σε πολύ μεγάλη φόρμα αυτό το διάστημα. Όμως, τα δώσαμε όλα, καθόλη τη διάρκεια του αγώνα είμαι περήφανος για όλα τα κορίτσια της ομάδας και θα προσπαθήσουμε να βρεθούμε όσο ψηλά γίνεται και στο πρωτάθλημα".

Θόδωρος Ανδρεάκος (προπονητής ΑΝΟ Γλυφάδας I-Repair): "Ήρθαμε σε έναν Final-4 και κάναμε ένα βήμα παραπάνω, δηλαδή να αγωνιστούμε στον μεγάλο τελικό και είναι όμρφο που τα καταφέραμε. Από κει και πέρα κρατάμε τις εμπειρίες, κρατάμε το γεγονός ότι φανήκαμε ανταγωνιστικοί απέναντι στο μεγαθήριο που λέγεται Ολυμπιακός και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, πάντα με πρότυπο τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας".

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής