ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Έτοιμη για νέα νίκη και 4άδα στο Ευρωπαϊκό, η Εθνική Γυναικών

  21.01.2012 17:41       1648

Αϊντχόφεν: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ Φώντας Χήτας

Μια ανάσα από την πρόκριση της στα ημιτελικά του 14ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Γυναικών, βρίσκεται η Εθνική μας ομάδα που αύριο (20.30 τοπική) αντιμετωπίζει στο «Πίτερ φαν ντε Χούγκεμπαντ» του Αϊντχόφεν, την Ισπανία στο τρίτο κατά σειρά παιχνίδι της για τη φάση των Ομίλων

Η Εθνική μας που προηγείται με 6 βαθμούς στον Β’ Όμιλο, μετά τις νίκες της επί της Ιταλίας (10-9) και της Γερμανίας (12-6), έχει το σαφές πλεονέκτημα για να περάσει απευθείας στους «4» της διοργάνωσης, όπου και θα περιμένει μετά (την ερχόμενη Πέμπτη) το νικητή του ζευγαριού Α2 – Β3.

Μαθηματικά της αρκεί βέβαια η ισοπαλία για να μη μπλέξει σε ισοβαθμίες με Ιταλία και Ισπανία, όμως επειδή η ποιότητα της ομάδας είναι τέτοια που δεν μπορεί να συγκριθεί με την αντίστοιχη των «φούριας ρόχας», η αφετηρία της σκέψης για το αυριανό παιχνίδι δεν είναι αυτή, σε όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής.

Αν η Εθνική μας περάσει στην 4άδα, θα είναι η τέταρτη φορά που το πετυχαίνει σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η αρχή έγινε το 1995 στην Βιέννη (4η), συνεχίστηκε το 2001 στην Βουδαπέστη (4η) και ακολούθως πριν 2 χρόνια στο Ζάγκρεμπ όπου, η Ελλάδα, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο.

Οι διεθνείς μας προπονήθηκαν το μεσημέρι στην πισίνα «Έκερμαν» και το βράδυ θα παρακολουθήσουν το παιχνίδι των Ανδρών με τους Μαγυάρους.

Για αύριο το πρωί έχει προγραμματιστεί, αρχικά βίντεο και θεωρία και κατόπιν προπόνηση στην πισίνα των αγώνων.

Η Ισπανία στηρίζεται κατά βάση σε δύο παίκτριες. Την Τζένιφερ Παρέχα και την φουνταριστή της Κάρμεν Γκαρσία. Οι δυο τους σηκώνουν το κύριο βάρος, αλλά από εκεί και πέρα λίγες είναι κοπέλες που μπορούν να τις ακολουθήσουν.

Μαζί της μετράμε 6 σερί νίκες σε σύνολο 42 παιχνιδιών (28 νίκες, 14 ήττες), με τελευταίο στη Σαγκάη το περασμένο καλοκαίρι (17 Ιουλίου), στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος (10-9).

Σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα σε 6 ματς, έχουμε 4 νίκες με τελευταία αναμέτρηση μας το 2006 στο Βελιγράδι (9-10).

Νωρίτερα (19.00) θα παίξουν η Γερμανία με την Ιταλία που είναι στον Όμιλο μας, ενώ για τον Α’ Όμιλο έχουμε: 16.00 Ολλανδία – Βρετανία, 17.30 Ουγγαρία – Ρωσία.