ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Ετοιμοπόλεμοι για το πιο ποιοτικό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών

  14.05.2021 08:55       2861

Αναχώρησε την Παρασκευή 14 Μαΐου το πρωί για την Βουδαπέστη η αποστολή της Εθνικής ομάδας κλασικής κολύμβησης προκειμένου να πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα οι αγώνες του οποίου αρχίζουν την Δευτέρα 17 Μαΐου στην ουγγρική πρωτεύουσα. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες, σε αριθμό αθλητών, αποστολές της Ελλάδας στην ιστορία. Μια αποστολή που τρέφει αρκετές ελπίδες μετέχοντας στο πιο ποιοτικό και ανταγωνιστικό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών.

Αυτό υποστήριξαν σε δηλώσεις τους στην επίσημη σελίδα της κολυμβητικής Ομοσπονδίας προπονητές και συνοδοί της αποστολής.

«Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης θα είναι από τα καλύτερα των τελευταίων ετών βάσει των συμμετοχών. Όλες οι χώρες της Ευρώπης στέλνουν στη Βουδαπέστη την αφρόκρεμα της κλασικής κολύμβησης. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τρεις μεγάλες και παραδοσιακές ευρωπαϊκές δυνάμεις, η Ουγγαρία, η Ιταλία και η μεγάλη Βρετανία, θα λάβουν μέρος στην διοργάνωση με περισσότερους από 160 κολυμβητές και κολυμβήτριες» υποστηρίζει ο αρχηγός της αποστολής και υπεύθυνος του αθλήματος Νίκος Ξυλούρης, ο οποίος σημειωτέον το 2006 στην ίδια πόλη είχε λάβει μέρος για τελευταία φορά σε μεγάλη διοργάνωση και είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο με την ομάδα σκυταλοδρομίας στα 4Χ200 ελεύθερο.

«Το γεγονός αυτό δεν ανησυχεί τους Έλληνες αθλητές αλλά αντίθετα τους δίνει μεγάλη ώθηση για να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στην συγκεκριμένη διοργάνωση» συνεχίζει ο Νίκος Ξυλούρης και καταλήγει λέγοντας:

«Με ευχαριστεί ιδιαίτερα το κλίμα που υπάρχει ανάμεσα σε αθλητές και προπονητές. Είναι το καλύτερο εχέγγυο για τα επόμενα χρόνια που θα έρθουν, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για νέα παιδιά που έχουν το μέλλον μπροστά τους. Είναι μία από τις μεγαλύτερες αποστολές της Ελλάδας σε Ευρωπαϊκούς αγώνες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον πρόεδρο της ΚΟΕ Κυριάκο Γιαννόπουλο που εξάντλησε όλα τα περιθώρια που είχε και έδωσε τη δυνατότητα σε περισσότερα παιδιά να πάνε στην Βουδαπέστη. Η συγκεκριμένη αποστολή έχει πολλές φιλοδοξίες για σημαντικές επιτυχίες. Εύχομαι το μετάλλιο που είχα κατακτήσει εγώ στη Βουδαπέστη πριν από 15 χρόνια να φέρει γούρι και τύχη τους Έλληνες κολυμβητές και να έχουμε στην συγκεκριμένη διοργάνωση όσο το δυνατόν περισσότερες επιτυχίες».

Την αποστολή στην Βουδαπέστη συνόδευσαν πέντε ομοσπονδιακοί προπονητές, μεταξύ των οποίων και ο Τάσος Καράμπελας, ο οποίος εξηγεί τους λόγους για τους οποίους το φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα είναι το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων ετών.

«Πρόκειται για τους πρώτους μεγάλους αγώνες μετά από παρέλευση ενάμιση χρόνου που την περιμένουμε πως και πως κι εμείς οι Έλληνες αλλά και όλοι οι Ευρωπαίοι. Είναι το πρώτο δυνατό τεστ ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα ακολουθήσουν στο Τόκιο. Η Εθνική ομάδα είναι μία μίξη έμπειρων και νέων, αλλά ταλαντούχων αθλητών. Αυτό το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δεν θα είναι σαν τα προηγούμενα. Θα είναι τρομερά ανταγωνιστικό. Είναι χρόνια Ολυμπιακών αγώνων, δεν υπήρχαν άλλοι ποιοτικοί αγώνες πριν και όλες οι χώρες κατέρχονται με υπερπλήρεις ομάδες. Είμαστε πανέτοιμοι. Η Ελλάδα έχει πολλές δυνατότητες. Ευελπιστούμε για το καλύτερο».

Αναφορά στην συμμετοχή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έκανε και ο έτερος υπεύθυνος του αθλήματος, ο κύριος Γιάννης Νάτσιος, τονίζοντας:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την πολυπληθή και ποιοτική αποστολή της Βουδαπέστης. Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους αθλητές, όπως είναι ο Γκολομέεφ, ο Βαζαίος, ο Δημητριάδης και η Δράκου που έχουν τέσσερις συμμετοχές σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά και από νέα παιδιά με μεγάλες δυνατότητες. Δείχνουμε εμπιστοσύνη στους έμπειρους αθλητές και δίνουμε ευκαιρίες στους νεότερους. Θέλουμε να συντηρούμε τα όνειρα των αθλητών. Έχουμε ελπίδες για σημαντικές διακρίσεις».

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ τα μέλη της αποστολής στην Βουδαπέστη.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ