ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / 1ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ / ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (Κ16)

Έτοιμος ο Βόλος για το μεγάλο ραντεβού

  17.08.2022 16:15       2391

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε. σήμερα (17/8), στο Δημαρχείο του Βόλου, στο πλαίσιο διεξαγωγής του 1ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης Παίδων (Κ16), που θα διεξαχθεί στην πόλη από 21 έως και 27 Αυγούστου, παράλληλα με την αντίστοιχη διοργάνωση Κορασίδων (Κ16), τις ίδιες ημερομηνίες στη Λάρισα.

Στη Συνέντευξη Τύπου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον Δήμο Βόλου ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου Γιώργος Βλιώρας και την Κολυμβητική Ομοσπονδία ο Α'

Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Αφρουδάκης και ο Γενικός Διευθυντής – Συντονιστής της Διοργάνωσης Γιάννης Γιαννουρής.

Ο Γιώργος Βλιώρας ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου καλωσόρισε τους διοργανωτές και τους αθλητές στην πόλη του Βόλου, αναφέρθηκε στον μεγάλο αριθμό των ομάδων (25 Εθνικές ομάδες). Τόνισε, τη στρατηγική της πολιτικής της δημοτικής αρχής για την τόνωση της τοπικής οικονομίας μέσω του αθλητικού τουρισμού και τη μεγάλη παράδοση συνεργασίας μεταξύ Δήμου Βόλου και Κολυμβητικής Ομοσπονδίας που συνεχίζεται και με τη νέα Διοίκηση της ΚΟΕ. Ευχήθηκε καλή επιτυχία σε διοργανωτές και σε κάθε Εθνική Ομάδα και δήλωσε υπερήφανος για τις εγκαταστάσεις του Δήμου Βόλου, το έμψυχο δυναμικό του Δήμου και τους Βολιώτες Εθελοντές που δίνουν για μία ακόμη φορά τον καλύτερό τους εαυτό. Ευχαρίστησε δε για την άψογη συνεργασία την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Ελληνική Κολυμβητική Ομοσπονδία.

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, επεσήμανε ότι δεν είναι διόλου τυχαία η ανάθεση μίας τόσο μεγάλης διοργάνωσης στην πόλη του Βόλου. Με την ανάθεση αυτή αποδεικνύεται και ανανεώνεται η εμπιστοσύνη της Ελληνικής και της Διεθνούς Ομοσπονδίας στην πόλη του Βόλου, την πόλη που χαρακτηρίζεται από το υγρό στοιχείο, την πόλη έχει αναδείξει μεγάλους αθλητές στον υγρό στίβο, την πόλη με το μεγάλο αριθμό Συλλόγων και Φορέων του ναυταθλητισμού. 

Ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Αφρουδάκης στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στη σημασία του 1ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Παίδων - Κορασίδων, χαρακτήρισε ιστορική τη διοργάνωση καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της διεθνούς Υδατοσφαίρισης ανατίθεται Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σε μία Περιφέρεια, αυτή της Θεσσαλίας, με διεξαγωγή αγώνων σε δύο όμορες πόλεις. Η διοργάνωση υπόσχεται μία εβδομάδα γεμάτη δράση, εντάσεις και θέαμα, συνέχισε ο Γιώργος Αφρουδάκης και χαρακτηριστικά δήλωσε «Ο Βόλος αγαπάει το Πόλο και το Πόλο αγαπάει τον Βόλο» μετά τις συνεχείς επιτυχημένες διεθνείς διοργανώσεις της πόλης στο συγκεκριμένο άθλημα.

Αναφέρθηκε επίσης στην καταγωγή του σημερινού προπονητή της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης Θεόδωρο Βλάχο, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο, καθώς και στις συνεχείς επιτυχίες των Εθνικών Ομάδων Υδατοσφαίρισης σε κάθε κατηγορία, σε κάθε διεθνές πρωτάθλημα. Την τοποθέτησή του ολοκλήρωσε αναφέροντας ότι οι Εθνικές Ομάδες μας έχουν λάβει σε διοργανώσεις του Βόλου μετάλλια, εκείνο όμως που λείπει από τη «συλλογή» μεταλλίων, είναι το χρυσό, το οποίο εύχεται να κατακτήσουν οι ομάδες μας στην εν λόγω διοργάνωση.

Ο Γενικός Διευθυντής της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Γιάννης Γιαννουρής από την πλευρά του, αναφέρθηκε στις άρτιες εγκαταστάσεις του Δήμου Βόλου, ιδιαίτερα δε στην εσωτερική πισίνα του Κολυμβητηρίου του Βόλου, η οποία διαθέτει 8 διαδρομές, κάτι σπάνιο για διαστάσεις πισίνας 25 μέτρων και επεσήμανε ότι Αρχιτέκτονας  της συγκεκριμένης εγκατάστασης ήταν ο  αείμνηστος Αντώνης Τρίτσης.

Υπογράμμισε επίσης την διαδικτυακή τηλεοπτική μετάδοση των 85 αγώνων μεταξύ των 25 εθνικών ομάδων, με εικόνα που θα φτάσει και στις πέντε Ηπείρους του κόσμου. Τοποθετήθηκε τέλος και ως προς την εκπαιδευτική διάσταση των αγώνων, αφού οι αυριανοί πρωταθλητές θα αγωνιστούν για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της ηλικίας τους και θα μάθουν να κερδίζουν, να χάνουν, αλλά και την έννοια του ευ αγωνίζεσθαι.

Άπαντες οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν στη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, ζήτησαν από το κοινό του Βόλου να παρακολουθήσει τους αγώνες, καθώς και την Τελετή Έναρξης του διοργάνωσης με την καθιερωμένη παρέλαση των αθλητών, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Αυγούστου 2022, στις 8.00 το βράδυ στην παραλία του Βόλου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ