ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΝΤΟΥΕΤΟ

Ευαγγελία και Εβελίνα κοντά στην υλοποίηση του στόχου

  11.02.2021 10:33       469

Μεγάλη αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις της οικογένειας της καλλιτεχνικής κολύμβησης για την τύχη του ντουέτο στο προολυμπιακό τουρνουά το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Τόκιο αρχές Μαϊου. Στο ντουέτο την χώρα θα εκπροσωπήσουν η Ευαγγελία Πλατανιώτη που έχει ως όνειρο την παρουσία της στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη για 3η φορά και η Εβελίνα Παπάζογλου που στοχεύει στην δεύτερη διαδοχική Ολυμπιάδα της καριέρας της.

Η αισιοδοξία απορρέει από το γεγονός ότι τα κορίτσια έχουν μεγάλα περιθώρια πρόκρισης και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα υλοποιήσουν τον στόχο τους.

Στους Ολυμπιακούς αγώνες θα πάρουν συνολικά μέρος 22 χώρες στο ντουέτο. Οι 12 θέσεις έχουν ήδη γίνει γνωστές. Πρόκειται για αθλήτριες από την Αυστραλία, τον Καναδά, την Κίνα, την Αίγυπτο, την Ιαπωνία, την Ρωσία, την Ουκρανία, την Νότιο Αφρική, το Μεξικό, το Καζακστάν, την Ισπανία και την Νέα Ζηλανδία. Οι υπόλοιπες 10 θέσεις θα προκύψουν μέσα από το προολυμπιακό τουρνουά.

Τα κορίτσια είχαν καταλάβει την 9η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που είχε γίνει στην Κορέα το 2019 και με εξαίρεση τις Γαλλίδες που ήταν τότε εμπρός τους και δεν έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση, όλες οι άλλες ποιοτικές συμμετοχές στο ντουέτο έχουν ήδη σφραγίσει το διαβατήριο για το Τόκιο. Άρα η Ευαγγελία και η Εβελίνα είναι από τα μεγάλα φαβορί για την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Να σημειωθεί ότι από τις δέκα θέσεις που υπολείπονται οι τρεις θα δοθούν στα εθνικά συγκροτήματα που θα εξασφαλίσουν στο προολυμπιακό την πρόκριση στο ομαδικό των Ολυμπιακών Αγώνων και οι υπόλοιπες επτά θα μείνουν ως διεκδίκηση από τις υπόλοιπες χώρες. Η Ελλάδα είναι ένα από τα φαβορί που θα διεκδικήσει τον Μαϊο στο Τόκιο την παρθενική της συμμετοχή στην Ολυμπιάδα με το ομαδικό. Ήδη 14 κορίτσια μετέχουν της προολυμπιακής προπαρασκευής στο ΟΑΚΑ και καθημερινά προπονούνται σκληρά. Επικεφαλής της προσπάθειας είναι η Μαρία Θηβαίου, η Ναταλία Τσερνέσκα και η Ισπανίδα προπονήτρια Άννα Τάρες.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ