ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ

Ευαγγελία Πλατανιώτη και Κώστας Κάκαρης, υποψήφιοι για κορυφαίοι στον κόσμο το 2022 από τη World Aquatics

  15.06.2023 18:48       2807

Νέα διπλή μεγάλη διάκριση και τιμή για τον υγρό στίβο της Ελλάδας προέκυψε από τις επιλογές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (World Aquatics) για την ανάδειξη των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών του 2022, μέσω σχετικής ψηφοφορίας, στα αθλήματα που έχει υπό τη σκέπη της.

Τόσο η Ευαγγελία Πλατανιώτη, στην Καλλιτεχνική Κολύμβηση, όσο και ο Κώστας Κάκαρης, στην υδατοσφαίριση Ανδρών, είναι ανάμεσα στους υποψηφίους -τέσσερις επιλέγονται ανά περίπτωση- για κορυφαίοι στον κόσμο τη χρονιά που πέρασε. Πιο συγκεκριμένα:

Η 28χρονη διακεκριμένη διεθνής σολίστ της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης της Ελλάδας, η Ευαγγελία Πλατανιώτη, που κατέκτησε τα δύο ιστορικά χάλκινα  μετάλλια σε Τεχνικό και Ελεύθερο Σόλο, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στις τέσσερις υποψήφιες για κορυφαία αθλήτρια του 2022.

Οι άλλες τρεις υποψήφιες είναι η Γιουκίκο Ινούι από την Ιαπωνία, που αναδείχθηκε χρυσή παγκόσμια πρωταθλήτρια στη Βουδαπέστη, η Μάρτα Φιεντίνα από την Ουκρανία και η Ιταλίδα Λίντα Τσερούτι.

Ο 24χρονος Έλληνας διεθνής φουνταριστός Κώστας Κάκαρης, που διακρίθηκε ιδιαίτερα με την Εθνική μας ομάδα των Ανδρών στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης (παίκτης της Προ Ρέκο, πλέον), βρίσκεται ανάμεσα στους τέσσερις υποψήφιους για τον κορυφαίο παίκτη στον κόσμο.

Συνυποψήφιοι του Κάκαρη στην τετράδα είναι ο αρχηγός της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Εθνικής Ισπανίας και της Μπαρτσελονέτα, ο Φελίπε Περόνε και δυο παίκτες που αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης με την Προ Ρέκο, ο τερματοφύλακας της ασημένιας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης Ιταλίας, Φραντσέσκο Ντι Φούλβιο και ο Αμερικανός φουνταριστός Μπεν Χάλοκ.

Οι τελικοί μεγάλοι νικητές θα ανακοινωθούν στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα (14-30 Ιουλίου). Οι φίλαθλοι θα μπορούν να ψηφίζουν μέσα από τη σελίδα της World Aquatics στο Instagram και η ψηφοφορία θα είναι διαθέσιμη μόνο για 24 ώρες ανά άθλημα την επόμενη εβδομάδα.

Τo τελικό αποτελέσματα των αθλητών της χρονιάς θα είναι ένας συνδυασμός ψηφοφορίας του κοινού, μέσω των ιστοριών του World Aquatics Instagram και της ψηφοφορίας της επιτροπής.

Δείτε λεπτομέρειες και πώς μπορείτε να ψηφίσετε την Ευαγγελία Πλατανιώτη ΕΔΩ και τον Κώστα Κάκαρη ΕΔΩ.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Γιάννης Κορακής