ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ / ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ & ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ευαγγελία Πλατανιώτη: «Νοιώθω πως κατέκτησα το χρυσό μετάλλιο»

  07.02.2024 00:31       1156

Και πρώτη και δεύτερη, 2/2 μετάλλια για την Ευαγγελία Πλατανιώτη που λίγο μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος στο σόλο, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Ντόχα, μίλησε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας:

  • Το 2022 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Βουδαπέστη είχες κατακτήσει δυο χάλκινα μετάλλια, τώρα ένα χρυσό και ένα ασημένιο: μεταφορικά και κυριολεκτικά η συγκομιδή είναι πιο …βαριά.
  • «Αρχικά νοιώθω μια ανακούφιση γιατί από το παγκόσμιο του 2023 στη Φουκουόκα και μετά πραγματικά δεν σκεφτόμουν τίποτα άλλο καθημερινά. Επέστρεφα σπίτι, μελετούσα τα βίντεό μου, κουραζόμουν στην προπόνηση και ο στόχος μου ήταν αυτός: να φέρω δυο μετάλλια και στα δυο σόλο, οπότε νοιώθω τεράστια ανακούφιση. Μια απίστευτη χαρά γιατί έδωσα τη ψυχή μου στον αγώνα και τις προάλλες με το χρυσό. Το χόρεψα, το ευχαριστήθηκα, τεχνικά έδωσα ό,τι μπορούσα, οι προπονήτριές μου είναι πάρα πολύ ευχαριστημένες, μόνο και μόνο όπως τις βλέπω έτσι νοιώθω πως κατέκτησα το χρυσό μετάλλιο και σήμερα».
  • Μπορούσες να κατακτήσεις το χρυσό;
  • «Δεν μπορούσα καθώς η διαφορά μας στο βαθμό δυσκολίας με την αθλήτρια από τον Καναδά ήταν ξαφνικά πολύ υψηλή. Δεν το περίμενα, θα μπορούσα να έχω ανεβάσει και εγώ περισσότερο. Αυτός ήταν και ο λόγος που χάσαμε, διαφορετικά βεβαίως και θα μπορούσα να ανέβω στο πρώτο σκαλί. Δεν πειράζει καθώς η εμφάνιση ήταν πάρα πολύ καλή. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη, είμαι και πρώτη και δεύτερη στον κόσμο»
  • Απομένει ο αγώνας με το ντουέτο και η συνεχής προσπάθεια για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
  • «Στο ντουέτο είμαστε συγκεντρωμένες στο στόχο μας. Δεν κάνουμε τρελά πράγματα με τη δυσκολία, προτιμούμε να είμαστε σε αυτό που ξέρουμε. Σωματικά νοιώθω τέλεια και ο στόχος είναι το Παρίσι».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος