ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / WORLD CUP ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ευάγγελος Δουδέσης: «Ήταν μια καλή εμφάνιση...»

  19.04.2023 17:39       814

Από τον Σεπτέμβριο του 2021 Ευάγγελος Δουδέσης είναι ο πρώτος προπονητής στην εθνική ομάδα της Ολλανδίας. Τότε ήταν που διαδέχτηκε τον Άρνο Χαβένγκα, που ήταν σε αυτή τη θέση περίπου 15 χρόνια και δίπλα του θήτευσε από το 2017. Ο Δουδέσης βρέθηκε πριν από 10 χρόνια στην Ολλανδία όταν πήγε για να σπουδάσει Sport Management και έμεινε εκεί. Είδε την εθνική του ομάδα να πραγματοποιεί εντυπωσιακό ξεκίνημα στη Β’ Φάση των αγώνων του World Cup, επικρατώντας άνετα 16-10 της Ιταλίας. Κρατάει χαμηλούς τόνους:

«Ήταν μια καλή εμφάνιση απέναντι σε μια ομάδα που αποτελεί τεράστια δύναμη στο παγκόσμιο πόλο-λέει. Σήμερα ήταν η μέρα μας, αλλά οι διαφορές μεταξύ των οκτώ καλύτερων ομάδων του κόσμου είναι ελάχιστες. Εμείς παίξαμε καλύτερα, η Ιταλία μάλιστα δεν είχε και τους βασικούς προπονητές της στον πάγκο. Αυτό το τουρνουά της Αθήνας αποτελεί για εμάς μια ιδανική ευκαιρία να δουλέψουμε, να δούμε τί χρειάζεται να βελτιώσουμε και να προετοιμαστούμε για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Οι στόχοι μας είναι πάντα υψηλοί, αν έρθει ένα μετάλλιο…δεν θα πούμε όχι».

Πολυτιμότερη παίκτρια της συνάντησης αναδείχθηκε η Σιμόν Φαν Ντερ Κράατς, που σημείωσε τέσσερα τέρματα: «Παίξαμε πολύ καλά και στη παίκτρια παραπάνω και στη λιγότερο-τόνισε. Νομίζω όμως ότι έχουμε χρόνο και τα περιθώρια να βελτιωθούμε και άλλο. Θα προσπαθήσουμε για μια ανάλογη εμφάνιση και στον επόμενο αγώνα μας απέναντι στην Ουγγαρία».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος