ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ / ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Ευάγγελος-Εφραίμ Ντούμας: «Συνεχίζω βήμα βήμα» - Ευάγγελος Κοζομπόλης: «Εξέλιξη και πρόοδος»

  08.07.2024 10:24       1018

Δεν είχε ακόμα ξημερώσει που προσγειώθηκε από το Βίλνιους της Λιθουανίας (με απευθείας πτήση της Aegean) το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή μας που συμμετείχε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων κολύμβησης. Οι γονείς των παιδιών που…δεν κοιτάνε την ώρα, ήταν εκεί, στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» να τα υποδεχτούν, εκτός από αυτούς που ταξίδεψαν μαζί τους και έζησαν όλη την αγωνία τους από κοντά.

Ο Ευάγγελος-Εφραίμ Ντούμας, αυτό το 16χρονο ταλέντο από την Αλεξανδρούπολη, ο νεότερος αθλητής μας που θα ταξιδέψει με την ολυμπιακή ομάδα στο Παρίσι (ανήμερα της τελετής έναρξης στις 26/7 θα κλείνει τα 16), επέστρεψε με το χρυσό μετάλλιο. Τιμή του και καμάρι του, πανευτυχής, τόνισε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας:

«Ήταν μια πολύ όμορφη διοργάνωση με πολύ έντονο ανταγωνισμό, ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με πολύ καλούς χρόνους. Αυτό με βοήθησε εμένα να σημειώσω τους χρόνους μου και να κατακτήσω το μετάλλιο. Βήμα βήμα συνεχίζω…»

  • Μάλλον εσύ κάνεις τριπλούν με το τρόπο που βελτιώνεσαι…
  • (γελάει) «Κοιτάω πάντα μπροστά, περιμένω τον επόμενο στόχο, και θα προσπαθώ πάντα για το καλύτερο».
  • Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πλησιάζουν…
  • «Θα είναι υπέροχο το συναίσθημα. Πρώτη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε τόσο μικρή ηλικία. Ανυπομονώ…».
  • Παρακολούθησες τις εκδηλώσεις χαράς για την χθεσινή πρόκριση της Εθνικής ομάδας μπάσκετ;
  • «Το είδα, μου άρεσε πάρα πολύ που προκρίθηκε και η ομάδα μπάσκετ, η συνολική αποστολή θα είναι περισσότερα από 100 άτομα πλέον. Εύχομαι το καλύτερο για όλους».

Ο προπονητής του, Γιώργος Τηλιγαδάς: «Ο Βαγγέλης τώρα αρχίζει τη καριέρα του. Το μέλλον του ανήκει. Θα φανεί στη πορεία αν τα όνειρά μας υλοποιηθούν, εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Ένα πολύ ταλαντούχο παιδί που αξίζει να προσεχθεί».

Αρχηγός αποστολής ήταν ο Τεχνικός Διευθυντής Κολύμβησης Κ.Ο.Ε., Ευάγγελος Κοζομπόλης που έκανε τη σύνοψη: «Ήταν μια καταπληκτική διοργάνωση, με το μεγαλύτερο πλήθος συμμετοχών της τελευταίας δεκαετίας και απίστευτο αγωνιστικό επίπεδο στη μεγάλη πλειοψηφία των αγωνισμάτων, το υψηλότερο των τελευταίων ετών. Η τοπική οργανωτική επιτροπή των Λιθουανών και η European Aquatics έκαναν εξαιρετική δουλειά.

Σ’ αυτό το πάρα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον, καθώς η Ευρωπαϊκή κολύμβηση στις αναπτυξιακές ηλικίες πραγματοποίησε ένα τεράστιο άλμα στη φετινή αγωνιστική περίοδο, το νέο αίμα της Ελληνικής κολύμβησης με το ένα (1) χρυσό μετάλλιο, τους δέκα (10) τελικούς από έξι (6) κολυμβητές-τριες όπου σε κάποιες περιπτώσεις άγγιξαν το μετάλλιο, καθώς και πολλές ακόμα συμμετοχές σε ημιτελικούς, έδειξε ότι συνεχίζει να εξελίσσεται και να προοδεύει.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα παραπάνω έλαβαν χώρα, με τον στόχο της κορύφωσης της απόδοσης στη μεγάλη διεθνή διοργάνωση να έχει επιτευχθεί σε ένα ποσοστό περίπου 50%, γεγονός που αφενός αναδεικνύει την εξαιρετική δυναμική που υπάρχει, αφετέρου ότι χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά προς την κατεύθυνση αυτή.

Θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές-τριες της Εθνικής μας ομάδας και στους προπονητές τους, τόσο για την εν γένει συνολική τους παρουσία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κολύμβησης Εφήβων – Νεανίδων η οποία ήταν υποδειγματική, όσο και για τις αγωνιστικές τους επιτυχίες και διακρίσεις».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος