ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / 92o ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ / ΟΑΚΑ

Ευάγγελος Κοζομπόλης: «Συναισθήματα χαράς και αισιοδοξίας για το μέλλον»

  21.05.2023 15:29       5338

Ο Τεχνικός Διευθυντής Κολύμβησης Κ.Ο.Ε. Ευάγγελος Κοζομπόλης καταθέτει τα συμπεράσματά του μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος:

«Ήταν μια θαυμάσια διοργάνωση, με μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία. Πιστεύω πως η μεγάλη πλειοψηφία των συμμετεχόντων χάρηκαν και απόλαυσαν ένα πρωτάθλημα με πολλές συγκινήσεις και μεγάλο ενδιαφέρον. Η προσπάθεια αναβάθμισης των αγώνων, φαίνεται να αποδίδει καρπούς και θα συνεχιστεί με περεταίρω βελτιώσεις και διορθώσεις όπου χρειάζεται  Ελπίζω στο εγγύς μέλλον, να καταφέρουμε να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον περισσότερων φίλων της Κολύμβησης που θα γεμίσουν τις κερκίδες, είναι κάτι που λείπει και «αδικεί» την προσπάθεια και το θέαμα που προσφέρουν οι κορυφαίοι κολυμβητές-τριες μας.

Η πολύ μεγάλη βελτίωση στο σύνολο των επιδόσεων, συγκριτικά με το περσινό πρωτάθλημα και όχι μόνον, τόσο στα ατομικά όσο και στα ομαδικά αγωνίσματα, μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια υπήρχε τόσο έντονο ενδιαφέρον σε συλλογικό επίπεδο από βαθμολογικής πλευράς, αλλά και σε ατομικό. Στα περισσότερα αγωνίσματα, επιτεύχθηκαν πολλές σπουδαίες επιδόσεις και ατομικά ρεκόρ, η εξέλιξη των αγώνων ήταν συναρπαστική και συχνά με πολλές ανατροπές, ενώ τα μετάλλια κρίνονταν σε ελάχιστα εκατοστά του δευτερολέπτου! Επίσης, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη, η εξαιρετική απόδοση πάρα πολλών κολυμβητών-τριων μέχρι και τις τελευταίες τους αγωνιστικές προσπάθειες στην τρίτη ημέρα του πρωταθλήματος, τόσο στα ατομικά όσο και στα ομαδικά αγωνίσματα!

Για τους κορυφαίους μας κολυμβητές-τριες, που θα στελεχώσουν τις Εθνικές μας ομάδες για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης Ανδρών – Γυναικών 2023 και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης Εφήβων – Νεανίδων 2023, το Εθνικό πρωτάθλημα αποτελούσε το τελευταίο πολύ δυνατό «αγωνιστικό τεστ», το οποίο βάσει της απόδοσής τους κρίνεται ως απόλυτα επιτυχημένο. Πέρα των παραπάνω, για ακόμα μια φορά θα ήθελα να αναφερθώ στην τεράστια πρόοδο της νέας γενιάς των Ελλήνων κολυμβητών-τριων, η οποία μας εντυπωσιάζει, μας γεμίζει με συναισθήματα χαράς και αισιοδοξίας για το μέλλον.

 Θερμά συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους «απόλυτους» πρωταγωνιστές που είναι οι αθλητές-τριες και οι προπονητές τους, στα Σωματεία που στηρίζουν το οικοδόμημα της Ελληνικής κολύμβησης, καθώς και σε όλους τους συντελεστές και υποστηρικτές της διοργάνωσης.

Τέλος, ιδιαίτερη μνεία και πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον Απόστολο Χρήστου και στην Άννα Ντουντουνάκη για την ανάδειξή τους ως κορυφαίου κολυμβητή & κολυμβήτρια της διοργάνωσης, καθώς και στους κολυμβητές-τριες, το προπονητικό επιτελείο και τη Διοίκηση της ομάδας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π. για την κατάκτηση του πρωταθλήματος».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: Θοδωρής Νταβέλος