ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ / Βαγγέλης Βούλτσος

«Ευοίωνο το μέλλον της ελληνικής κολύμβησης»

  17.02.2013 16:58       1393

Ολοκληρώθηκαν σήμερα το πρωί οι Χειμερινοί αγώνες Παμπαίδων / Παγκορασίδων Α’ και Β’ για τα σωματεία του Βορρά, που διεξήχθησαν στη Θεσσαλονίκη. Όπως και στους αντίστοιχους αγώνες του ΟΑΚΑ, έτσι και σε αυτούς δεν καταρρίφθηκε κάποιο ρεκόρ. Σε δηλώσεις μετά το τέλος της διοργάνωσης προχώρησε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Βορείου Ελλάδος, Βαγγέλης Βούλτσος, μιλώντας για τη συμμετοχή των παιδιών αλλά και για το μέλλον της ελληνικής κολύμβησης:

«Φέτος στους αγώνες συμμετείχαν 216 παιδιά. Είναι μεν χαμηλότερη η συμμετοχή από προηγούμενες χρονιές στην αντίστοιχη διοργάνωση, αλλά αρκετά ικανοποιητική αν αναλογιστεί κανείς την ύφεση που υπάρχει στο χώρο. Από πλευράς χρόνων αρκετά παιδιά τα πήγαν καλά, χωρίς κάτι το συνταρακτικό βέβαια.

Όσον αφορά το μέλλον της ελληνικής κολύμβησης, αυτό προδιαγράφεται πολύ ευοίωνο μέσα από τις προσπάθειες και τις θυσίες των νέων παιδιών. Όμως, αυτά είναι που επηρεάζονται περισσότερο από τις κακές οικονομικές συνθήκες της κοινωνίας, με αποτέλεσμα να μην προπονούνται όπως θα έπρεπε, με κολυμβητήρια να κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Η πικρή αλήθεια είναι ότι πολλά ταλέντα χάνονται σήμερα, ιδιαίτερα από το χώρο της κολύμβησης. Παρ’ όλα αυτά, είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος πως θα έρθουν καλύτερες μέρες για όλους μας και για τον υγρό στίβο».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος