ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ / Γιώργος Μορφέσης

«Ευκαιρία για τεστάρισμα το φετινό Γουόρλντ Λιγκ»

  05.10.2012 13:40       851

Στον ίδιο Όμιλο με τις ομάδες της Ισπανίας και της Ουγγαρίας θα μετέχει η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών, όπως έγινε γνωστό μετά την κλήρωση του φετινού Γουόρλντ Λιγκ.

Πρώτος αντίπαλος για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα είναι η ομάδα της Ουγγαρίας, στον εκτός έδρας αγώνα που θα διεξαχθεί στις 26/1, ενώ ακολουθεί ο εντός έδρας αγώνας με την Ισπανία στις 6/2. Στη συνέχεια, οι διεθνείς μας θα υποδεχθούν την Ουγγαρία στις 13/3 και μετά από τρεις μέρες (16/3) πρόκειται να ταξιδέψουν για την Ισπανία.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Μορφέσης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΟΕ για το αποτέλεσμα της κλήρωσης, τονίζοντας:

«Είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη διοργάνωση γίνεται με αυτό το σύστημα, δηλαδή σε μορφή αγωνιστικών. Κάθε χρόνο το Γουόρλντ Λιγκ αποτελούσε μια ευκαιρία για προετοιμασία, πριν τους μεγάλους στόχους της χρονιάς. Φέτος, η διεξαγωγή του γίνεται αρκετά νωρίτερα και δεν ξέρω κατά πόσον θα συγκεντρωθεί η ομάδα, αφού τα κορίτσια θα έχουν κι άλλες υποχρεώσεις με το Πρωτάθλημα Ελλάδας αλλά και τα Ευρωπαϊκά», δήλωσε αρχικά ο κ. Μορφέσης και συνέχισε:

«Θεωρώ ότι οι αποφάσεις αυτές πάρθηκαν χωρίς πολύ σκέψη. Δεν φαίνεται να υπάρχει καμιά συνεννόηση μεταξύ FINA και LEN για την ημερομηνία της διεξαγωγής των αγώνων. Τα πράγματα πιέζονται χωρίς λόγο. Επίσης, ένα άλλο θέμα που προκύπτει είναι εκείνο των μετακινήσεων, λόγω και των οικονομικών κυρίως προβλημάτων που υπάρχουν».

Αναφορικά με τις αποστολές των ομάδων στο φετινό Γουόρλντ Λιγκ, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός σημείωσε: «Οι ομάδες, συνήθως, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες εμφανίζονται με αλλαγές στη σύνθεσή τους. Ξεκινά ένας νέος κύκλος. Σε αυτή τη φάση δεν ξέρουμε με ποια πρόσωπα θα παρουσιαστούν οι ομάδες. Για εμάς το φετινό Γουόρλντ Λιγκ είναι ένα τεστάρισμα κάποιων προσώπων και μια ευκαιρία να μαζέψουμε πληροφορίες για κάθε ομάδα. Πρόκειται, βέβαια, για κάτι πολύ μακρινό αλλά αυτές είναι οι πρώτες μου σκέψεις μέχρι στιγμής».   

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος