ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ / 12ο PYTHIA CUP

Εύκολη νίκη απέναντι στην Αυστραλία

  01.09.2012 16:06       902
Η εθνική μας ομάδα νέων γυναικών πήρε τη νίκη απέναντι στην αντίστοιχη της Αυστραλίας στο προτελευταίο παιχνίδι της για το Pythia Cup στην Ιτέα, με σκορ 14-9.
Τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν να προηγηθούν με σκορ 2-1 στο πρώτο οκτάλεπτο. Αδύναμο σημείο της ομάδας στα ήταν η παίκτρια παραπάνω, όπου σε τρεις δοθείσες ευκαιρίες δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο τέρμα.
Το δεύτερο οκτάλεπτο, ξεκίνησε ακόμη καλύτερα. Το αδύναμο σημείο που αναφέρθηκε πιο πάνω, έγινε το δυνατό όπλο της ομάδας, αφού οι νεαρές παίκτριες πέτυχαν τρία τέρματα σε ισάρυθμες ευκαιρίες στην παίκτρια παραπάνω. Ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 6-3, το οποίο ήταν και το σκορ ημιχρόνου.
Στα δύο εναπομείναντα οκτάλεπτα δεν άλλαξε κάτι, και η Εθνική μας ομάδα, με αποτελεσματικότητα σε επίθεση και άμυνα ανέβασε κι άλλο τον δείκτη του σκορ, για να ολοκληρωθεί ο αγώνας με σκορ 14-9, όπως αναφέραμε και νωρίτερα.
Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ολλανδία συνέτριψε την Γαλλία με 12-2, και έτσι έφτασε τους 9 βαθμούς σε τρεις αγώνες. Έτσι οι Γαλλίδες τελείωσαν το τουτνουά, καθώς δεν αγωνίζονται αύριο, με μηδέν βαθμούς.
Το Pythia Cup ολοκληρώνεται αύριο με τα παιχνίδια Ιταλία - Αυστραλία (9:00) και Ελλάδα - Ολλανδία (10:30).
Τα γκολ των ομάδων:
ΕΛΛΑΔΑ: Ζάντου 3, Διαμαντοπούλου Βασιλική 2, Πλευρίτου Μαργαρίτα 1, Κοντογιάννη 1, Τζελέπη 2, Πλευρίτου Ελευθερία 3, Ξενάκη 2
Αυστραλία: Κολένσο 2, Νέγκους 1, Ερλ 1, Οκόνορ 2, Γουάλς 2, Κόνορ 1
Η βαθμολογία του ομίλου: Ολλανδία 9 (3 αγώνες), ΕΛΛΑΔΑ 6 (3 αγώνες), Ιταλία 6 (3 αγώνες), Αυστραλία 3 (3 αγώνες), Γαλλία 0 (4 αγώνες)
Αμέσως μετά την λήξη του παιχνιδιού, ο συνεργάτης του Γιώργου Μορφέση, Στέφανος Λέανδρος, τόνισε: "Είναι ένα τουρνουά για να δοκιμάσουμε πράγματα. Είναι τα πρώτα επίσημα παιχνίδια αυτής της ομάδας, και στόχος μας είναι να βελτιωθούμε παιχνίδι με παιχνίδι, εν όψει του Ευρωπαϊκού".
Στην φωτογραφία απεικονείζεται στιγμιότυπο από ένα τάιμ άουτ της ελληνικής ομάδας σε περασμένο παιχνίδι στην Ιτέα.
Γραφείο Τύπου ΚΟΕ